"İstanbul depremi savaştan büyük zarara sokar!"
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "İstanbul'un olası depremi bizi savaşa sokmuştan daha büyük zarara sokar" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul Ticaret Odası'nın 19. Dönem 11. Meclis Toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Güllüce 17 Ağustos Depremi'nde İzmit'te enkazlardan ceset çıkarıp, çalıştığını hatırlatarak, "Allah'ım bu memleketi böyle bir depremi bir daha vermesin. Türkiye'nin çok ciddi sıkıntısı var. Hızla bizim depreme dayanabilecek binalara yönelmemiz gerekiyor. İstanbul'un olası depremi bizi savaşa sokmuştan daha büyük zarara sokar. Bazı düşünürler, 'Milli güvenliğimiz riske olur' diyecek kadar korkan arkadaşlarımız olmuştur. Bende katılıyorum" diye konuştu.
BAŞKA UÇAKLA GİDERİZ ÇIKIŞI
Konuşmasını, "O zaman ne yapacağız.Türkiye'yi bir saat daha önce bir binayı daha kurtaran hızla binaları yenileyen bir ülke haline getireceğiz" diye sürderen Bakan Güllüce, önüne konulan notu okuduktan sonra, "Vaktimiz azalıyor ikazı aldık." Ne yapalım başka uçakla gideriz" diye danışmanlarına çıkıştı.
ÇED RAPORU ALARAK SANAYİLEŞİYORUZ
Çevreyi kirletme konusunda gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler arasında dünyada en az eleştirilecek ülkenin Türkiye olduğunu öne süren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce sözlerini şöyle sürdürdü: Kimsenin ülkesine gidip atıklar attığımız, kimsenin ülkesini kirlettiğimiz yok. Okyanusları kirlettiğimiz yok. Kalkınırken ÇED raporu alarak sanayileşiyoruz. Oysa bizi eleştiren ülkelere baktığınızda bunlar dünyayı kirleterek kalkındı.
ÇED RAPORUNU KABUL ETMEYEN MAHKEMEYE ELEŞTİRİ
3. Havaalanıyla ilgili tartışmalara da değinen Bakan Güllüce " Çıkarılan gürültüye baktığınızda her çocuk bilir ki 12 büyüktür 10'dan. 5 yaşındaki çocukta bilir ki 15 büyüktür 10'dan. Askı süresi 15 gün. Nasıl '15 gün askıda kalmamıştır' diye bir karar veriyor mahkeme. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum."diye konuştu. Müsteşarından ÇED raporunun askıya çıkmasıyla ilgili raporu alan Bakan Güllüce konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 30 Nisan 2013 - 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında nihai ÇED raporu, 12 iş günü ilan edilmiş, yönetmeliğe göre 12 gün olması gerekirken, 15 normal gün, 12 iş günü askıda kalmıştır. Yargı kararı 'ÇED raporunuz geçersizdir' diyor. Ben bilemiyorum ne söylemem lazım. Ama sizin ne anlaması gerektiğini tahmin edebiliyorum. Tamam havalimanını yapmayalım. Bizim şöyle dememiz gerekiyor. 'Turistler siz Türkiye'ye gelmeyin'. İç turistlere de diyeceğiz. 'Havalimanları doldu. Bundan böyle otobüse dönün' diyeceğiz. Ya bunu diyeceğiz. Ya Havalimanı yapacağız. Üçüncü bir şık yok.
DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Bütün engellemelere rağmen," Biz bu ülkeyi kalkındıracağız ve bu engelleri aşacağız. Birileri rahatsız olsa da biz de inadına rahatsız ol inadına kalkınacağız diyoruz" şeklinde konuşan Bakan Güllüce İTO Meclis üyeleri tarafından alkışlandı. Bakan konuşmasını bitirip kürsüden inerken de sendeleyerek düşme tehlikesi atlattı.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama