İstanbul Film Festivali'ne doğru

Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin ''Ulusal yarışma'' ve diğer bölümlerinde yer almak için son başvuru tarihi 9 Şubat olarak belirlendi. Festival kapsamında düzenlenecek ''Ulusal Yarışma''da ''En iyi film'', ''En iyi yönetmen'', ''En iyi senaryo'', ''En iyi görüntü yönetmeni'', ''En iyi kadın oyuncu'', ''En iyi erkek oyuncu'' ve ''En iyi müzik'' dallarında ödül verilecek.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 09:07
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenecek Uluslararası İstanbul Film Festivali, 4-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Festival kapsamında düzenlenecek

''Ulusal Yarışma''

da

''En iyi film'', ''En iyi yönetmen'', ''En iyi senaryo'', ''En iyi görüntü yönetmeni'', ''En iyi kadın oyuncu'',

''En iyi erkek oyuncu'' ve

''En iyi müzik''

dallarında ödül verilecek.

''Ulusal yarışma'' jürisi, bu ödüllerin yanı sıra filmin oluşumuna katkıda bulunan herhangi bir dalda üstün başarı gösteren bir kişiye onursal nitelikte ''Jüri Özel Ödülü'' takdim edecek.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Derneği (FIPRESCI) üyelerinden oluşan jüri ise ''Ulusal yarışma''ya katılan filmlerin değerlendirilmesiyle ''FIPRESCI-Onat Kutlar Ödülü''nü almaya hak kazanan filmi belirleyecek.

''Ulusal Yarışma''ya, 1 Şubat 2008 ile 30 Ocak 2009 tarihleri arasında çekilen, konulu, belgesel ya da animasyon uzun metrajlı Türk filmleri katılabilecek. Yönetmeni ya da yapımcılarından en az birisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan film, ''Türk filmi'' olarak nitelendirilecek. Yarışmaya, başka bir festivalde ''En iyi film ödülü'' alan filmler ve İstanbul sınırları içinde başka bir festivalde gösterilen filmler alınmayacak.

Festival kapsamında ''Ulusal Yarışma'' ve diğer bölümlerde yer almak için son başvuru tarihi 9 Şubat 2009 olarak belirlendi.

Uluslararası İstanbul Film Festivali çerçevesinde Avrupa Konseyi de insan hakları konusunda kamuoyunda duyarlılık ve bilinç uyandıran, bu konunun öneminin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunan bir filmin yönetmenine bronz bir heykel ile 10 bin avrodan oluşan ''FACE Ödülü'' verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler