İstanbul kutlamalara hazır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın akşam düzenlenecek İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılış töreni kapsamında kentin çeşitli meydanlarında yapılacak kutlamalarda istenilmeyen olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını, sivil polislerin ve belediyenin ilgili birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 10:18
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğinde The Marmara Otel'de düzenlenen ''Belediyelerde Liderlik ve Yerel Yönetişim, Personel İstihdamı Yöntemleri'' seminerinde verilen arada gazetecilerin yarın akşam düzenlenecek İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılış töreniyle ilgili sorularını yanıtladı.

Topbaş, yarının İstanbul için bir başlangıç olduğunu, tüm yıl süresince ciddi anlamda etkinliklerin yapılacağını dile getirdi. Kentin altı meydanında yarın halka açık olan aktivitelerin gerçekleşeceğini hatırlatan Topbaş, etkinliklere ciddi bir şekilde hazırlanıldığını belirterek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına teşekkür etti.

İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesinin bir milat olduğunun altını çizen Topbaş, değerlere sahip çıkmanın, kültürel mirasın insanlığın ortak tarihi olduğunu hissetmenin ve bunu geleceğe aktarmanın önemli olduğunu söyledi.

İstanbul'un değerlerini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Kadir Topbaş, bu yıl kente 10 milyon turistin gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Bir gazetecinin ''Taksim Meydanı'nda düzenlenecek törende istenilmeyen görüntülerin yaşanmaması için ne gibi önlemler alındı'' yönündeki sorusuna Topbaş, bu yılbaşında valilik ve emniyet teşkilatınca çok ciddi tedbirlerin alındığını, kameraların yerleştirildiğini hatırlattı. Topbaş, şunları vurguladı:

''Hoş olmayan görüntüler, anında dünyanın bir başka yerinde yansımakta. Artık iletişim bu kadar gelişti. Bu, İstanbul'un ve Türkiye'nin imajı açısından çok önemli. Bunu bir rahatsızlık ve bir psikolojik rahatsızlık olarak değerlendirmek lazım. İstanbul artık bu çağdaşlığıyla, bu güzelliğiyle bu görüntüleri hak etmiyor. Gerekli tedbirler alınıyor. Sivil polisler ve belediyemizin ilgili birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın daha hassas olmalarını özellikle rica ediyorum. Güzellikleri yansıtmaya çalıştığımız böyle bir süreçte çirkinlikler, kötülükler ve yanlışlıkların yansımasını İstanbul adına asla istemiyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler