İstanbul Opera Festivali sona erdi

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğünce düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, "4. Murat" operasının temsiliyle sona erdi.

Yayınlanma: 09.07.2013 - 13:26
Abone Ol google-news

DOB'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen festival, Türk-Osmanlı kültüründen etkilenerek bestelenen seçkin opera eserlerinden oluşan programıyla sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Festival kapsamında, Süreyya Operası'nda "Yıldırım Bayezit", Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Lale Çılgınlığı", Topkapı Sarayı'nda "Saraydan Kız Kaçırma" ve "IV. Murat" temsilleri sahnelendi.

Opera eserleri, gala konseri ve konuk yabancı sanatçıların katılımıyla düzenlenen festival, Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra, ''Viva Verdi'' gala gecesi ile dünya yıldızlarına ev sahipliği yaptı.

Dünya sahnelerinde canlandırdığı ve seslendirdiği başarılı ''Gilda'' rolüye tanınan Rus konuk sanatçı soprano Ekaterina Siurina ile ünlü İsviçreli soprano Christiane Boesiger "Saraydan Kız Kaçırma" operasında "Konstanze" rolündeki performanslarıyla festivale renk kattı.

Festivalde ayrıca "Viva Verdi" gala konserinde, soprano Davinia Rodriguez, tenorlar Stefano Secco ve Marco Berti ile bariton Marco Vratogna, şef Roberto Abbado eşliğinde Aya İrini'de sanatseverlerle buluştu.

Haliç Kongre Merkezi'nde 25 Haziran'da Verdi'nin "Rigoletto" operasıyla açılışı yapılan 4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Topkapı Sarayı'nda "IV. Murat" operasının temsiliyle sona erdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler