İstanbul Sapphire yarın açılıyor

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen İstanbul Sapphire, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılacak.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 13:00
Abone Ol google-news

261 metre anten yüksekliği ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, Seyir Terası, Sapphire Çarşı ve Residance'dan oluşuyor. Dünyanın 97. yüksek binası Sapphire'in 165 bin metrekare inşaat alanı, 46 bin metrekare alışveriş merkezi, 261 metre yüksekliği, 236 metrede seyir terası, 200 metrede bahçe keyfi, 163 metrede golf sahası bulunuyor. 56'sı zemin üzerinde olmak üzere Sapphire toplam 66 kattan oluşuyor.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul Sapphire'in açılışı öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Sapphire başlarken gayrimenkul sektörü için dönüm noktası olacak bir proje yaratma hedefiyle yola çıktıklarını, amaçlarının büyüyen ve yükselen Türkiye'ye yakışan bir projeyi hayata geçirmek, İstanbul'un hatta Türkiye'nin simgesi haline gelecek bir eser yaratmak olduğunu belirtti.

İstanbul Sapphir'i arsa hariç 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiklerini ifade eden Kiler, ''261 metre anten yüksekliği ile Moskova hariç Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'de toplamda 108 bin metreküp beton, 29 bin ton demir ve 55 bin metrekare cam kullanıldı. Depreme karşı yüksek dayanıklılık ve bina ömrünün daha uzun kalmasını sağlayan C60 standartlarında beton, ki bu ilk defa Türkiye'de Boğaz Köprüsü hariç bu projede kullanılmıştır'' dedi.

İstanbul Sapphire'de her üç katta bir oluşan bahçe katı, 163. metrede golf alanı ve katlarda 4 metrelik kat alanları ile sıradışı bir yaşam sunduklarını söyleyen Kiler, şu anda 150'ye yakın markaya ev sahipliği yapan Sapphire Çarşı'nın kültürel mirastan gelen tarihi tat ve lezzetler ile modern alışveriş olanaklarını bir arada sunduğunu kaydetti. Kiler, ''46 bin metrekare alana yayılan Sapphire Çarşı'da net 30 bin metrekare kiralanabilir alan mevcut'' dedi.
 

'Seyir terası, kültür destinasyonu olacak'

261 metre anten yüksekliği olan Sapphire'in 236 metre yükseklikteki Seyir Terası'nın Türkiye'de bir ilki temsil ettiğine işaret eden Nahit Kiler, şunları kaydetti: ''New York, Paris, Londra, Tokyo, Dubai gibi dünyanın belli başlı şehirlerinin ardından Sapphire İstanbul'a, bir dünya metropolüne yakışacak Seyir Terası hediye ediyor. Teras ziyaretçilerine ilk defa Kız Kulesi, Ayasofya, Dikilitaş ve pek çok tarihi yapıyı, iki kıtayı, iki denizi ve iki köprüyü aynı andan sunma fırsatı veriliyor. İstanbulumuz'un tüm güzelliklerini kuşbakışı görme imkanı sunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından günübirlik turizm destinasyon alını olarak kabul edilen Sapphire Seyir Terası, İstanbul'u ziyaret eden 8 milyon yabancı turist kadar yerli turistlerin ve İstanbullular'ın da ilgi odağı haline geleceğine inanıyoruz. İstanbul'u en yüksek tepesinden ve 360 derece seyretme imkanı veren Seyir Terası, özel olarak tasarlanan simülasyon salonu, seyir dürbünleri, etkinlik alanları, hediyelik eşya, fotoğraf köşesi ve kafesi ile fotoğrafçılık tutkunlarının vazgeçilmez bir uğrak noktası ve kültür destinasyonu olacak.''
 

'Residance'ların yüzde 60'ı satıldı'

Soruları da yanıtlayan Kiler, 250 milyon dolarlık yatırımın geri dönüşümünün ne kadar sürede olacağının ve gelir hedefinin sorulması üzerine, ''Gelir hedefi göreceli fakat şu an beklediğimiz toplam projeden 500 ile 550 milyon dolar arasında bir gelir hedefimiz var. Geri dönüşümün de 7 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu. Rezidansların satışıyla ilgili ciddi bir tanıtım yapmadıklarını, AVM'nin ve Seyir Terası'nın hayata geçmesini beklediklerini belirten Kiler, rezidansların da yüzde 60'ının satıldığını kaydetti. Şu anki metrekare fiyatlarının 7 bin ile 12 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Kiler, Mart sonu gibi yüzde 10'luk bir zam öngörüleri bulunduğunu belirtti.
 

'Yılda 15 milyon ziyaretçi ağırlaması bekleniyor'

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ise Sapphire Çarşı'da geleneksellikle modernliğin yer aldığı yeni yaklaşımı öngördüklerini belirterek, şöyle konuştu: ''Sapphire aslında içinde İstanbul olan bir çarşı. Seyir Terası'na çıktığınızda 'Sana bir kuleden baktım ey aziz İstanbul' diyebilmenin keyfini yaşayacak bir ortam var. Sapphire Çarşı, pazar katındaki geleneksel İstanbul tatları, mimarideki İstanbul dokuları ve hediyelik çarşı konsepti ile İstanbulluların her aradığını bulduğu bir çekim noktası olacak. Sapphire Çarşı'nın yılda 15 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.''

Levent'in İstanbul'un yüksek bölgelerinden birisi olduğuna işaret eden Alkaş, Sapphire tepesine çıkınca Çamlıca tepesinin yaklaşık 100 metre üzerine çıkılmış olduğunu kaydetti.
Dükkanların ne kadarının kiralandığının sorulması üzerine Alkaş, doluluk oranında yüzde 90'ı aştıklarını, H&M'in 19 Martta açılacağını söyledi. Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Tabanlıoğlu da toplam 160 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Sapphire'de çevre dostu sistemlerin kullanılmasıyla enerji tüketiminin kontrol edildiğini, her 3 katta yer alan yeşil alanların, doğal atmosfer sağladığını belirtti. Çift cam cephe sistemi sayesinde rezidans genelinde, dışarıdan gelen doğal havanın kullanıldığını ifade eden Tabanlıoğlu, böylece enerjiden de yüzde 25 tasarruf edilebildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler