İstanbul'da CHP seferberliği

CHP İl Başkanı Canpolat, bir yılı değerlendirip yeni hedefi açıkladı: Başkanlığa hayır.

Yayınlanma: 30.12.2016 - 07:07
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, 2016 yılının değerlendirildiği bir toplantı düzenledi. Toplantıda bir yıllık çalışmalar anlatılırken, başkanlık sistemine karşı güçlü bir muhalefet edileceği belirtildi.

Beşiktaş’ta bulunan Dedeman Otel’de önceki gün akşam İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP MYK üyeleri, İstanbul milletvekilleri, meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Cemal Canpolat, Cumhurbaşkanlığı (başkanlık) sistemine karşı olduklarını söyledi. İstanbul’da mahalle temsilciliklerini örgütlediklerini belirten Canpolat, “Başkanlık sistemine ilişkin teklif gündeme geldiğinde, ilk mücadelemizi mahalle ve sokaklarda başlatacağız. Başkanlık sistemine, ülkeyi bölmek isteyen bu sisteme karşı bütün CHP’lilerin, Mustafa Kemal’in ilkelerine, Cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkanlar olarak İstanbul’da seferberlik başlatıyoruz” dedi.

Gezici anketinden de hayır çıktı

Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde ise Gezi Araştırma Şirketi’nin sahibi Murat Gezici başkanlık sistemine ilişkin yaptırdığı son anketi açıkladı. Gezici, anketin araştırmasına göre halkın yüzde 58.9’u başkanlık sistemine hayır derken, yüzde 41.1’i ise evet diyeceğini açıkladı. Ankette CHP seçmeninin yüzde 93.7’si hayır derken, MHP seçmeninin yüzde 64.2’sinin genel merkeze karşı hayır oyu vereceği belirtildi. Ankette yine AKP seçmeninin de yüzde 20.5’nin başkanlığa hayır oyu vereceği belirtildi. Murat Gezici’nin konuşmasının ardından söz alan Cemal Canpolat, halkın da tek adamlığı ve diktatörlüğü istemediğini söyledi. CHP’nin politikalarının haklı çıktığının bir kez daha görüldüğünü söyleyen Canpolat, “Bize oy vermeyen seçmelerin de büyük bir çoğunluğunun referandumda hayır diyeceğinin ortaya çıktığını gördük. Ancak bu bizi rehavete sokmamalı ve çalışmalarımızı kapı kapı, sokak sokak gezerek yurttaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz” dedi. Cemal Canpolat, 1 yıllık faaliyetlere ilişkin verdiği bilgi ile de CHP’yi bu süre içerisinde sokağa çıkardıklarını ve halka dokunduklarını, bugün seçim olacakmış gibi çalışmalarının sürdüğünü söylediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler