İstanbullulara müjde: Havalar serinleyecek

İstanbul bugünü ve yarını parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçirecek. Yurt genelinde ise, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yayınlanma: 03.08.2012 - 06:42
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

İstanbul'da da iki gün boyunca yağışlı havanın etkili olacak

Genel Müdürlüğü'nden derlediği bilgilere göre, İstanbul bugünü ve yarını parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçirecek.
İki gün boyunca rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette, kuzey kesimlerde yağış anında zaman zaman kuvvetli esmesi, yarından sonra ise sıcaklığın artması bekleniyor.
Kentte pazar günü hava sıcaklığının 32 derece, pazartesi ve salı günleri 33 derece, çarşamba günü ise 34 derece olması tahmin ediliyor.

Yurt genelinde ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcakların ülke genelinde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Karabük, Bolu ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal su baskını, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler