İstihbaratçıların çok konuşulan 'Erdoğan' raporuna Ankara'dan sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği ülkelerinin istihbaratçılarından oluşan bir merkezin hazırladığı belirtilen "15 Temmuz" raporuna tepki gösterdi.

Yayınlanma: 22.01.2017 - 10:11
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği'nin istihbarat merkezi Intcen'in yayımladığı ve CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ordudaki tasfiyeleri 15 Temmuz'daki darbe girişiminden önce planladığının öne sürüldüğü rapora Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

AB'nin istihbarat örgütünden '15 Temmuz' raporu: İddialar çelişiyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Yanlış, temelsiz ve cahilce" iddialarla ilgili AB yetkililerinden izahat talep edildiği, ancak raporun varlığı ve içeriğine ilişkin teyit alınamadığı belirtildi. "Rapor doğruysa, AB ile pozitif bir gündem gayretlerinin olduğu dönemde ortaya çıkması manidardır" denildi. 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nun olduğunun kanıtlarıyla ortaya çıktığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AB istihbarat kurumlarının böyle bir rapor hazırladığı iddialarında doğruluk payı varsa, bu, AB’nin kötü niyetli davrandığının en açık göstergesi olacaktır. Diğer taraftan, söz konusu raporun, AB’yi ülkemiz aleyhine tavır almaya yönlendirecek bir algı operasyonunun ürünü olabileceği de akla gelmektedir. Türk halkının FETÖ’nün bu girişimi karşısında demokrasimizi korumak uğruna verdiği onurlu mücadeleye ve teröre kurban verdiğimiz şehitlerimize dahi saygı göstermekten uzak olan böyle bir yaklaşım ne kabul edilebilir, ne de vicdanlara sığar. Söz konusu raporun Türkiye-AB ilişkilerine pozitif bir gündem kazandırılmasına yönelik gayretlerin yoğunlaştığı bir dönemde gündeme gelmesi de ayrıca manidar görülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler