İtalya sosyal güvenlik reformunu protesto etti

İtalya'da sendikalar, bugün başkent Roma'da düzenledikleri mitingde, hükümetin gündemindeki sosyal güvenlik reformunu protesto etti.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 15:02
Abone Ol google-news

Başkent Roma'nın işlek meydanlarından Repubblica'da başlayıp, Apostoli meydanında süren miting, İtalya Çalışma Birliği (UIL), İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL), Genel Çalışma Birliği (UGIL) ve Endüstriyel Çalışmalar Merkezi (CSIL) gibi sendikaların öncülüğünde yapıldı. Protesto gösterilerinde, mali borç krizinden etkilenen ekonomiyi canlandırmak amacıyla teknokrat Başbakan Mario Monti ile Çalışma ve Refah Bakanı Elsa Fornero'nun hazırladığı sosyal güvenlik reformu hedef alındı.

Sendikalar, hükümetin reform paketini uygulamaya koymasıyla 65 bin kişinin işsiz kalacağını ve hiçbir şekilde emekli maaşı alamayacağını savunurken, hükümet ise işsiz kalacaklar için kaynak ayrıldığını bildiriyor. Sendikalar mitingde, hükümetin reform paketinin olumsuz sonuçları hakkında daha fazla açıklama yapması taleplerini yineledi.

CGIL Genel Sekreteri Sussanna Camusso, "Hükümet çözüm arayışında olduğunu söylese de binlerce insanın durumunu hayal mahsulü olarak görüyor" ifadelerini kullandı.
CSIL Genel Sekreteri Raffaele Bonanni de, hükümetin gündemindeki sosyal güvenlik reformundan rahatsız olduklarını belirterek, hükümeti "kafasını kuma gömmekle" suçladı.
UIL Sekreteri Luigi Angeletti ise, "Hükümet ya bizi dinler ya da daha büyük bir miting düzenleriz" uyarısında bulundu.

Mitinge katılan protestocular, vergilerin artmasından ve gençlerin iş bulamamasından yakınarak, "Bu durum böyle devam edemez. Az kazanıyoruz, vergileri artırıyorlar ve iş güvencesi vermiyorlar" eleştirisinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler