İÜ, İletişim Fakültesi'nin dekanı belli oldu

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Aydemir Okay atandı.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 14:28
Abone Ol google-news

Fakülteden yapılan açıklamaya göre, YÖK, üç dönemdir Prof. Dr. Suat Gezgin'in yürüttüğü İletişim Fakültesi Dekanlığına, fakültenin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydemir Okay'ı getirdi.

Aydemir Okay, 1989'da Marmara Üniversitesi (MÜ) Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversiteden 1992'de Gazetecilik ve Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans, 1997'de ise doktora derecesi alan Okay, 1990-1997 yılları arasında MÜ Basın Yayın Yüksekokulunda araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Okay, MÜ İletişim Fakültesinde doktor araştırma görevlisi, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde de yardımcı doçent doktor olarak çalıştı, İÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde görev yaptı.

Prof. Dr. Okay, İÜ İletişim Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı yapıyordu.
''Türk-Amerikan İlişkilerinde Ermeni Faktörü'' konusunda yüksek lisans, ''Halkla İlişkiler Aracı Olarak Sponsorluk'' konusunda doktora tezi yazan Prof. Dr. Aydemir Okay'ın, ''Kurumsal Reklamcılık: Reklamdan Kurumsal Reklama Giden Yol'', ''Halkla İlişkiler: Kavram, Strateji ve Uygulamaları'', ''Halkla İlişkiler ve Medya'', ''Sponsorluğun Temelleri'', ''Televizyonda Program Sponsorluğu ve Uygulamaları'', ''Halkla İlişkiler Aracı Olarak Sponsorluk'' adlı kitapları bulunuyor. Uzun süre yurt dışında da bilimsel çalışmalarda bulunan Okay'ın ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel kitapta bölüm yazarlığı, dergi hakemliği, bilimsel bildirileri ve makaleleri de bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler