İÜ'de protesto

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) bir grup, atama işlemleri yapılmayan 40 asistan hakkında açılan soruşturmayı protesto etti.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 15:21
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi (İÜ) asistanları ve çalışanlarından oluşan bir grup, İÜ'nün Beyazıt'taki yerleşkesinin ana giriş kapısı önünde toplandı. Atama işlemleri yapılmayan 40 asistan hakkında açılan soruşturmayı protesto eden grup adına bir açıklama yapan araştırma görevlisi Cemil Ozansu, iş güvencelerini ortadan kaldırdığını öne sürdükleri 31 Temmuz 2008 tarihli YÖK yönetmeliğinin kendilerini mağdur ettiğini savundu.

Ozansu, 31 Temmuz 2008 tarihine kadar 50/d maddesine göre çalıştırılan araştırma görevlilerinin doktoralarını bitirdikten sonra rektörlüklerin inisiyatifiyle 33/a kadrosuna geçirildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
''Geçen yıl yürürlüğe giren YÖK yönetmeliğinden sonra ise 33/a'ya geçişler durduruldu. Dolayısıyla doktorasını tamamlayan 50/d statüsündeki araştırma görevlileri işsiz kaldı.
İÜ Rektörlüğü'nün 50/d uygulamasına karşı mücadele eden araştırma görevlilerinden 40'ı hakkında daha disiplin soruşturması açıldı. Danıştay kararıyla hukuka aykırılığı tescillenen bu yönetmeliğe karşı çıkan ve atama işlemleri yapılmayan araştırma görevlileri hakkında açılan bu soruşturma, derhal durdurulmalıdır.''

Eğitim-Sen üyelerinin de destek verdiği gruptakiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler