İvanişvili, bakan adaylarını açıkladı

Gürcistan'da 1 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinden galip çıkan ''Gürcistan Rüyası'' koalisyonunun lideri Bidzina İvanişvili, bakan adaylarının isimlerini açıkladı.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 12:40
Abone Ol google-news

20 bakandan 13'ünün ismini açıklayan İvanişvili, diğer isimlerin henüz netliye kavuşmadığını ve bu konudaki görüşmelerin halen devam ettiğini söyledi. İvanişvili, açıklamasında, Cumhuriyetçiler Partisinin lideri David Usupaşvili'nin ise Parlamento Başkanı görevine getirileceğini kaydetti.

Yeni bakan adayı olarak öne çıkan isimler şöyle:
''Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Bizim Gürcistan-Özgür Demokratlar'' partisi lideri İrakli Alasaniya, Bölgesel Kalkınma ve Alt Yapı Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, eski futbolcu Kaha Kaladze, İçişleri Bakanı İrakli Garibaşvili, Adalet Bakanı Tea Tsulukiani, Dışişleri Bakanı Maya Pandjikidze, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Amiran Gamkrelidze, Tarım Bakanı David Kirvalidze, Islahetme ve Hukuki Yardım Bakanı Sozar Subaru, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Guram Odişariya, Gençlik ve Spor Bakanı Levam Kipiani, Avrupa ve Avro-Atlantik entegrasyonundan sorumlu Devlet Bakanı Aleksi Petriaşvili, Reentegrasyon Bakanı Paata Zakareişvili, Diaspora Bakanı Kote Surguladze."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler