İyi ki doğdun Metin Göktepe! Yaşasaydı bugün 50 yaşında olacaktı

8 Ocak 1996'da gittiği haberde gözaltına alınarak polisler tarafından dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin bugün 50. yaş günü...

Yayınlanma: 10.04.2018 - 14:56
Abone Ol google-news

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968’de, Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. Yaşamının ilk 11 yılını burada geçiren Metin, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, 8 çocuklu emekçi bir ailenin 7. çocuğuydu.

Polisler tarafından dövülerek öldürüldü

1992 yılının Mart ayında işçi ve emekçi hareketinin gelişimine objektif tutacak bir derginin, Haberde ve Yorumda Gerçek dergisinin çıkacağını öğrenince orada çalışmaya başladı. Yayın hayatı boyunca Haberde ve Yorumda Gerçek Dergisi’nde muhabiri olarak çalışan Metin, 7 Haziran 1995’te kurulan Evrensel gazetesinde yer aldı. Metin, İstanbul, Eyüp'te 8 Ocak 1996 günü takip ettiği haber sırasında polislerce gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü kapalı spor salonu yakınında ölü bulundu.

 Metin'in katilleri 1 yıl 8 ay hapisten sonra afla serbest bırakıldı

Öldürülmesinden sorumlu polisler kamuoyunda "Rahşan affı" diye bilinen afla şartlı tahliyeden yararlanarak toplam 1 yıl 8 ay yattıktan sonra serbet bırakıldı. Metin Göktepe gözaltında öldürülmüş gazeteciler içinde katilleri yargılanmış ilk gazetecidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler