İzmir adalet için yürüdü

DİSK, KESK ve TMMOB İzmir bileşenleri tarafından düzenlenen "Adalet ve Demokrasi" konulu kitlesel gösteride, AKP Hükümeti’nin, Türkiye’yi açık bir cezaevine dönüştürdüğü vurgulandı.

Yayınlanma: 03.12.2011 - 17:28
Abone Ol google-news

İzmir'de gerçekleştirilen protesto gösterisinde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, KESK’e bağlı şubelerin temsilcileri ve yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İzmir milletvekili Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de yer aldı. DİSK, KESK ve TMMOB üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve üyelerinin de yer aldığı etkinliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kitle adına Konak Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan  KESK MYK Üyesi Ali Kılıç, “Türkiye'yi açık bir cezaevine dönüştürdüler. Parasız eğitim isteyen gençleri, doğruları yazan gazetecileri, adalet isteyen hukukçuları, hak arayan çiftçileri, doğa mücadelesi veren köylüleri tutuklamaktan çekinmiyorlar” dedi.

TBMM’nin, KHK’lerle saf dışı bırakdığını söyleyen Kılıç, “Emperyalizmin jandarmalığında her yerde korku salıyorlar. Yıllarca, susma sustukça sıra sana gelecek dedik. Geldiğimiz noktada, daha fazla suskun kalınması halinde, sıra herkeze gelecek. Yaşadığımız süreçte özel yetkili mahkemeler DGM'lere rahmet okutur hale geldi. Tüm demokratik dinamikler bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmalı” diye konuştu.

(Fotoğraf: OZAN YAYMAN)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon