İzmir adaylığını açıklayan Taşkın: Düş olmadan iş olmaz
İzmir Büyükşehir aday adayı Eski Bergama Belediye Başkanı Taşkın "Düş olmadan iş olmaz" diyor.
CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan eski Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın, “katılımcı demokrasi” talebi etrafında bir araya gelen bir grup partiliyle çalışmalarını sürdürüyor. AKP’nin faşizme yol açabilecek şekilde tekelden yönetim anlayışına sahip olduğunu söyleyen Taşkın, bunun alternatifinin ise “yerellerde demokrasiyi örgütlemek” olduğunu kaydetti.
“Düş olmadan iş olmaz” sloganıyla yola çıkan Taşkın ile İzmir’e dair projelerini ve belediyecilik anlayışını konuştuk.
İzmir için hedefleriniz nelerdir?
Biz daha “demokratik bir İzmir” hedefliyoruz. Bunun yolunu da ancak “Katılımcı demokrasi” anlayışı ile açabiliriz. Bu anlayışa göre kentteki tüm muhtarları, demokratik kitle örgütlerini, üniversiteleri, meslek odalarını bir araya getirerek, hep birlikte projeler geliştirmek gerekiyor. Bu interaktif yöntem, gerçekleştirilecek hizmetler sayesinde yaşam kalitesiyle birlikte özgürlük ortamını da geliştirecektir. Halkın geniş temsiliyetiyle alınan kararlara göre geliştirilen projeler aracılığıyla daha müreffeh, daha özgür ve daha mutlu bir şehir yaratmayı hedefliyoruz.
Seçilirseniz, kırsal alana yönelik hangi projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?
Önceliğimiz kooperatifleşmeye doğrudan destek sunmak. Ziraat mühendisleri ve veterinerlerden kuracağımız ekiplerleri tepeden tırnağa kooperatifçilik bilinciyle teçhizatlandıracak ve köylere göndereceğiz. Kooperatifçiliğe teşvik etmek üzere yoğun mesai harcayacağız. Kentimizin buna ihtiyacı var. Çiftçimizi kimseye ezdirmeyeceğiz.
Baskılara karşı nasıl bir yol izleyeceksiniz ?
Eğer merkezi hükümetten rahatsızsanız, tek çıkar yol katılımcı yerel demokrasidir. Bu anlamda bizim çıkışımız İzmir için soluk olabilir. AKP hükümetinin baskıcı uygulamalarına karşı demokrasi talebimizi dile getirmekten çekinmeyelim. Bir araya gelince güçlüyüz, çok güçlüyüz. Bergama çevre hareketi bu konuda çok güzel bir örnektir. Köylüler farklı etnik ya da dinsel kimliklere, siyasi eğilimlere sahip olsalar da, demokratik talepler doğrultusunda bir harekette birleştiler ve kazandılar.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt