İzmir Tabip Odası: Vakalar düşüyor yoğun bakımlar rahatladı

İzmir'de Pozitif vaka sayıları günlük 400 - 450’ye kadar düştü. Hastane yoğun bakımlarında doluluk azaldı.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 08:08
İzmir Tabip Odası: Vakalar düşüyor yoğun bakımlar rahatladı
Abone Ol google-news

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, kentte vaka sayılarının düşüşe geçtiğini bunun sayesinde yoğun bakım ünitelerinde yatan hasta sayısının azaldığını anlattı.

"DİKKATLİ OLUNMALI"

Cumhuriyet’e değerlendirme yapan Dr. Lütfi Çamlı, “Günde 5-6 bin test yapılıyor ve pozitif vaka sayısı 400-450 civarında. Türkiye ortalamasına bakıldığında test sayısında pozitiflik oranı yüzde 4’lerde. İzmir’de ise bu oran yüzde 7-8 olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar salgının yavaşladığının belirtisi. Düşüşün etkisi kısıtlamalar mı yoksa başka etkenler mi bilemiyoruz. Bunlar araştırılmalı ve analiz edilmeli. Ama bu rakamlara bakarak gevşememek gerekir” dedi.

Hastanelerin yoğun bakım yataklarında düşüş olduğunu ifade eden Lütfi Çamlı, “Yoğun bakımları incelediğimizde bir rahatlama olduğunu görüyoruz. 2 ay önceki açıkladığımız oranda doluluk yok ama yine yatan hastalar mevcut. Dikkatli olmalıyız” diyerek uyardı. Aşılama ile salgının önüne geçmenin mümkün olduğunun altını çizen Başkan Çamlı, “Eğer aşılamada açıklanan takvime uyulursa bir rahatlama olur. Türkiye'nin en az yüzde 60’ı üç ay içinde aşılanırsa sonbahara rahat gireriz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler