İzmir'de biber gazlı müdahale

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu okul önünde toplanan yaklaşık bin kişi, seçim sonuçlarını protesto etti. Polisin biber gazlı müdahalesine rağmen, kalabalık bekleyişini sürdürüyor.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 00:52
Abone Ol google-news
<video:1008354>

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ülke genelinde büyük ölçüde belli olmasının ardından, sonuçlara tepki gösteren yaklaşık bin kişi, Dumlupınar Caddesi'ndeki, Bayraklı İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Mustafa Kemal Anadolu Lisesi önünde toplandı.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "İzmir uyuma ışıkları aç kapa"  sloganları atan gruba, çevredeki apartmanlarda yaşayan bazı vatandaşlar da balkonlara çıkıp, tencere tava çalarak ve evlerinin ışıklarını açıp kapatarak destek verdi. Polisin biber gazlı müdahalesine rağmen dağılmayan grup, İzmir Marşı'nı söyledi, seçim sonuçlarını protesto etti.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da İlçe Seçim Kurulu'na gelip, buradaki protestocularla görüştü. Grubun içinden 30 kişinin, sayım işlemlerini izlemeleri için içeri alınmasını sağladı.

OTOMOBİLDEKİ AKP'LİLERE TEPKİ

 Bayraklı İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu okul önünde toplanan yaklaşık bin kişi, seçim sonuçlarını protesto etmeyi sürdürdü. Grubun sloganlar attığı sırada kalabalığın arasına giren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bayraklarıyla süslenmiş bir otomobil ise tepki çekti. Okul önünde bekleyenlerin tekmeler attığı otomobil, polisin TOMA ile su sıkmasıyla kalabalığın arasından çıkartıldı. Otomobildekiler de buradan uzaklaştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler