İzmir'de cezaevi servisinin geçişi sırasında patlama: 10 yaralı

İzmir'in Buca İlçesi'nde, cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında, çöp konteynerine konulan el yapımı bombanın patlatılmasıyla, 1'i ağır 10 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 31.08.2017 - 08:36
Abone Ol google-news

<video:814596>

Buca'nın Aydın-İzmir Otoyolu'na yakın olan Buca-Koop Mahallesi'nde, Ahmet Piriştina Bulvarı ile 1401 Sokak kesiştiği yerdeki plastik çöp konteynerine patlayıcı tuzaklayan teröristler, saat 08.00 sıralarında cezaevi servis otobüsü geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte sürücü Y.S. yönetimindeki, otobüs büyük hasar gördü ve içindeki 10 kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı binaların camları da kırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan şoför Y.S. ile kadın infaz koruma memuru M.Ç. yakındaki Özel Tınaztepe Hastanesi'ne, diğer infaz koruma memurları S.T., Ö.K., G.D., Y.K., Z.Y., R.Ş., B.A. ve A.T. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sol ayağından ağır yaralanan infaz koruma memuru Y.K., ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ndeki diğer 7 yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Halen hastanelerde bulunan 3 yaralının tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

OLAY YERİNDEN KARELER 

EL YAPIMI PATLAYICI
Patlamanın ardından olay yerinde önlem alan polis ekipleri, inceleme yapıp delilleri topladı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine gelerek bilgi aldı. İlk incelemelere göre çöp konteynerine yerleştirilen bombanın el yapımı olduğu ve uzaktan kumanda ile servis aracının geçişi sırasında patlatıldığı belirlendi.

Olay yerinden toplanan bomba parçaları, incelenmek üzere Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hasar gören servis otobüsünün ise vinç ile olay yerinden kaldırıldı.

BAKAN GÜL SALDIRIYI KINADI
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cezaevi servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıyı twitter hesabından attığı tweet ile kınadı. Bakan Gül, "İzmir'de cezaevi personeli servis aracına yönelik hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Yaralı personellerimize Allah'tan acil şifa diliyorum" dedi.


GÖRGÜ TANIĞI İZMİR'DEKİ DEHŞET ANINI ANLATTI - VİDEO

<video:814605>

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesinde meydana gelen ve Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki personellerini taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade eden savcılık, bombanın el yapımı olduğunu açıkladı. Başsavcılık açıklamasında, şunları kaydetti:

“31 Ağustos 2017 tarihinde, Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görevli personeli taşıyan servis aracının geçiş güzergahı üzerinde bulunan Buca ilçesi, Ahmet Piriştina Bulvarı, 1401 Sokak mevkiinde çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombanın saat 08.01’de patlatılması sonucu, olayda 1 servis şoförü ve 6 kurum personeli olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Hain saldırı sonrasında yaralılar olay yerine en yakın hastanelere kaldırılmış olup, 6 yaralı ayakta gerekli tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiş, ayağından yaralanan 1 personelimiz ise ameliyata alınmıştır. Olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.”

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir’de gerçekleşen saldırıyı henüz üstlenen bir örgütün olmadığını belirterek, “Devletin bekasını, milletin huzurunu bozmaya çalışanlara asla izin verilmeyecektir. Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenler bu hedeflerinde başarılı olamayacak” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, patlamada yaralananların tedavi gördüğü EMOT Mikrocerrahi Hastanesi’ne geldi. Ağır yaralı Yunus Kayar’a da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Gül, Kayar’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile de telefonla görüştürdü. Bakan Gül, ardından Adalet Sarayı’na geçerek İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Patlamada 10 kişi yaralandı

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Abdülhamit Gül, biri şoför 10 cezaevi personelinin patlamadan etkilendiğini açıklayarak, “Bu menfur, alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gerek emniyetimiz gerek başsavcılığımız soruşturmayı başlatmıştır. Sevindirici tarafı personelimizde kimsenin can kaybı olmamasıdır. Yunus personelimizi de ziyaret ettik ameliyat oldu, diğerleri taburcu oldu. Çok şükür hepsinin durumu iyi” dedi.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Saldırının sadece personele yapılan bir saldırı olmadığını vurgulayan Bakan Gül, “Türkiye’nin terör örgütleri ile verdiği mücadele ortadır. Türkiye önemli bir merkezde olduğundan birçok terör örgütünün hedefine maruz kalmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile birlikte bu tür terör örgütlerine prim ermeden devam edeceğiz. Devletin bekasını, milletin huzurunu bozmaya çalışanlara asla izin verilmeyecektir. Çok şükür bayrama giderken daha üzücü bir tabloyla karşılaşmadık. Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenler bu hedeflerinde başarılı olamayacak. Terör neyi hedefliyorsa başaramayacak. Cumhurbaşkanımız da yaralı kardeşimiz Yunus ile konuştu. Yunus ‘Bu vatan için herşeyim feda olsun’ dedi. Bütün arkadaşlarımız da öyle. Ben ülkemize ve İzmir’e geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.
Bakan Gül, saldırıyı henüz bir örgütün üstlenmediğin ancak soruşturmaların geniş çaplı olarak devam ettiğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler