İzmir'de FETÖ operasyonu! Adil Öksüz'le bağlantıları var

İzmir’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Hava Kuvvetleri Mahrem İmamlar yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan C.A’nın firarı sanık ve Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’la bağlantılı olduğu belirlendi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 10:27
Abone Ol google-news

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün İzmir Mahrem Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. İncelemede, örgütün 2010 ile 2016 yılları arasında 2 farklı yapılanmadan oluştuğu, bu yapılanmanın İzmir Gaziemir Hava Teknik Okullar Komutanlığı ve Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı olduğu, ancak yapılan operasyonlar sonucunda Gaziemir ve Çiğli yapılanmasının faaliyetlerini devam ettiremediği ve 2017 yılında bahse konu yapının tek çatı altında toplanarak yeni bir yapılanmaya dönüştüğü tespit edildi.

ADİL ÖKSÜZ’LE BAĞLANTILILAR

Soruşturma kapsamında, C.A isimli kişinin rütbeli askeri şahıslar ile birebir görüştürdüğü, himmet adı altında örgüte yardım topladığı tespit edildi. C.A’nın ayrıca Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile bağlantılı olduğu belirlendi. Şüphelilerin tamamının ByLock kullanıcısı olduğu da inceleme sonrası ortaya çıktı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün İzmir Hava Kuvvetleri Mahrem yapılanması içerisinde Genel Müdür, Müdür, Müdür Yardımcısı ve Öğretmen olarak faaliyet gösteren 52 kişi için İzmir merkezli 11 ilde (Samsun, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Isparta, Konya, Uşak, Afyon, Aydın, Bursa, Manisa) gözaltına düzenlendi. Operasyonlarda, yakalama kararı bulunan 1 ihraç Emniyet Müdürü, Hava Kuvvetleri Komutanlığından İhraç 2 Üsteğmen olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı. Baskında zanlıların üzerinde ve evlerinde başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik, 29820 Euro, 9515 Dolar, 11370 TL para ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki ifadesi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler