İzmir'de fuhuş operasyonu

İzmir'de, yetiştirme yurdundan kaçan 17 yaşındaki kadına fuhuş yaptıran 8 kişi ve bu kişiyle ilişkiye girdikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 17.06.2011 - 13:47
Abone Ol google-news

Hatay semtinde bir evde fuhuş yapan kadınların bulunduğu ihbarı üzerine inceleme başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir süre devam ettirilen takibin ardından evde kalan kadınlara, internet ortamındaki bazı siteler üzerinden fuhuş yaptırıldığını belirledi.

Kadınların kaldığı evler ile iki otele baskın gerçekleştiren polis, fuhuş yaptıkları, aracılık yaptıkları ve yer temin ettikleri iddiasıyla 14 kişiyi yakaladı. Polis, operasyonda fuhuş yaptığı gerekçesiyle yakalananlardan S.M'nin 17 yaşında olduğunu belirledi.

''Melis'' takma ismini kullandığı tespit edilen 17 yaşındaki S.M, ailesinin bakamaması nedeniyle yerleştirildiği yetiştirme yurdundan kaçtığını, tanıştığı ve daha sonra fuhşa aracılık ettiklerini öğrendiği kadınların evlerinde kaldığını, bu kişilerin ''tehditle ve çok para kazanma vaadiyle'' kendisine fuhuş yaptırdıklarını, gidebileceği yer olmayınca da bu yaşantıyı yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğünü anlattığı öğrenildi.

S.M, fuhşa zorlayan ve aracılık edenler ile kendisiyle ilişkiye girenlerden şikayetçi oldu. Polis, incelemenin ardından, küçük yaştaki kızla ilişkiye girdikleri iddiasıyla Ö.Y. (40), E.A. (25) ve H.G'yi (30) de yakaladı.

Sorgularının ardından S.M. ailesine teslim edildi. Fuhuş yapan 5 kadın serbest bırakıldı. S.M. ile yaşının küçük olduğunu bilmeden ilişki kurduklarını savundukları öğrenilen 3 zanlı da savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Sorguları tamamlanan diğer zanlılardan M.B, N.Ç. ve F.Y. adlı kadınlar ''fuhşa teşvik ve aracılık yapmak'', taksi şoförleri O.T, U.O. ve D.N. kadınları fuhuş için otele götürmek, otel görevlileri A.S. ile S.G. ise fuhuş için yer temin etmek suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler