İzmir'de Homeros Festivali başladı

İzmir'de, Bornova Belediyesi'nin düzenlediği Homeros Festivali'nin açılış töreninde Mustafa Erdoğan'ın yönetmenliğindeki dans grubu Anadolu Ateşi'nin Troya gösterisi sahnelendi.

Yayınlanma: 25.05.2013 - 13:03
Abone Ol google-news

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu’ndaki törende Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Homeros üzerine araştırmalar yapan sanat tarihçisi Prof. Dr. Şadan Gökovalı’ya ve destanlardan bölümler okuyan spiker Fikret Alan’a Homeros onur plaketi sundu. Plaket törenin ardından sahne alan Anadolu Ateşi, gösteri sundu.

Gösteriden sonra gazetecilere açıklama yapan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, izleyicilerden özellikle farklı kültürlerin birleştiği sahnelerde büyük alkış aldıklarını belirterek, şunları söyledi: ‘’Biz görkemli kültürleri yaratan halkların torunlarıyız. Bizim atalarımız ve Anadolu’daki milletler ne zaman birleştilerse dünyanın en büyüğü oldular. Hititliler de Selçuklu da Osmanlı da Kuvayi Milliye de böyleydi. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Oyunumuzda vermek istediğimiz mesaj zaten bu. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu barış sürecini destekliyoruz. Antalya’da da şehit aileleri ile sahneye çıkıp barış dileklerinde bulunduk. Bu süreci selamlıyoruz ve destekliyoruz.’’

Anadolu Ateşi’nin iki projesi ile dünyayı gezmeye devam ettiklerini ifade eden Mustafa Erdoğan, İzmir’de 4 bin 700’üncü gösteriyi sergilediklerini kaydetti. Erdoğan, ‘’Türkiye’nin en iyi seyircisinin karşısına çıktık. Anadolu Ateşi’ni en çok seven bir şehir. Buraya büyük heyecanla geldik ve mükafatını aldık. Homeros Festivali’nin bizimle başlaması çok büyük onur’’ diye konuştu.

Gösteride kullanılan kostüm ve Troya atının Meksika ‘da sergilendiğini dile getiren Mustafa Erdoğan, ‘’Oyunu sergilemek üzere haziranda da orada olacağız, daha sonra Küba’ya geçeceğiz’’ değerlendirmesinde bulundu.

 

Homeros Festivali 2 hafta sürecek

Bornova Belediye Başkanı Sındır da Homeros Festivali’nin 2 hafta süreceğini söyledi. Sındır, 8 bin 500 yıllık tarihe sahip olan ve Truva savaşlarını destanlarıyla duyuran Homeros’un kenti İzmir'in Bornova ilçesinde uluslararası festival düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler