'Jandarmanın sorumluluğu devredilemez'

Terörle mücadeleye yeni bir konsept getirileceği ve polise daha etkin rol verileceği tartışılırken Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Necdet Özel ilginç bir çıkışta bulundu.

Yayınlanma: 22.08.2011 - 09:29
Abone Ol google-news

Jandarma Genel Komutanlığı’nın son günlerinde, Savunma ve Havacılık dergisine konuşan Orgeneral Özel, jandarmanın terörle mücadele eden birliklerinin mülki ve adli yetkilerini devredemeyeceğini vurguladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın harekât kontrolündeki il jandarma, ilçe jandarma ve jandarma karakol komutanlıklarının, terörle mücadele harekâtının yanı sıra adli ve mülki görevlerini de aksatmadan yürütmesinin kanuni bir zorunluluk olduğunun altını çizen Özel, “Bu birlikler, özellikle adli ve mülki görevlerinden doğan sorumluluklarını, herhangi bir şekilde devretme imkânına sahip değildir” dedi.

Sorular çoğaldı

Özel’in bu çıkışı, “Hükümet, terörle mücadele eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın emrindeki jandarma birliklerinin adli ve mülki görevlerini polise devretmeyi mi planlıyor?” sorusunu beraberinde getirdi.

Daha önce, terörle mücadele alanında polisin daha etkin hale getirilmesi, bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait “Özel Harekât” polislerinin sayısının arttırılması ve yetki devri konuları kamuoyunun gündemine gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler