Jüride yine kadınlar var

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı kapsamında gerçekleştirilecek belgesel film ve kısa film yarışmaları ana jürileri açıklandı.

Yayınlanma: 11.09.2011 - 09:40
Abone Ol google-news

Altın Portakal'da bu yıl belgeselde ve kısa filmde 20 film kendi dallarında "en iyi film" ödülünün sahibi olmak için yarışacak.

Diğer kategorilerde olduğu gibi belgesel ve kısa film dalında da jürilerde yer alan isimlerin tümü kadınlardan oluştu. 48. Festival'in Belgesel Film Yarışması ana jürisinde Aysim Türkmen (yönetmen), Nur Dolay (yönetmen), Serap Aksoy (oyuncu), Yeşim Tabak (sinema yazarı) ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen (akademisyen) yer alıyor.

Belgesel Film Yarışması ana jürisinin yapacağı değerlendirme sonunda "En İyi Belgesel" seçilen filme 15 bin, "En İyi İlk Belgesel"e 5 bin TL para ödülü ve Altın Portakal Heykeli verilecek.

Kısa film jürisi

Altın Portakal'da bu yıl yarışacak kısa filmlerin ana jürisi ise şu isimlerden oluşuyor:

"Türkan Derya (yönetmen), Begüm Kütük ( oyuncu), Elif Ergezen (yönetmen), Natali Yeres (yönetmen), Senem Aytaç (sinema yazarı)."

Yarışma sonunda birinci gelen kısa filme 10 bin TL para ödülü ve Altın Portakal Heykeli verilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler