"Kaç kişi dinlenmiyor?"

DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde dinlenmeyen yurttaş sayısını sordu.

Yayınlanma: 19.11.2009 - 11:10
Abone Ol google-news

Telefon dinlemelerine ilişkin tartışmalar sürerken DTP'li Selahattin Demirtaş'tan ilginç bir soru önergesi geldi. Demirtaş Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde son günlerde tartışılan telefon ve ortam dinlemelerini gündeme getirdi. Demirtaş şu anda dinlenmeyen vatandaş sayısının kaç olduğunu ve 'Halkın sesine kulak veren iktidar' tanımının yanlış yorumlanmış olma ihtimalini öğrenmek istedi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:


"Türkiye'de hangi kurumlarda ortam ve telefon dinlemeye yarayan cihazlar mevcuttur? Bu cihazlar için devlet kasasından ne kadar para harcanmıştır? Piyasada ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kişisel ve kurumsal dinleme cihazlarını temin etmek son derece kolaydır. İsteyen herkes hiçbir denetime tabi olmaksızın birbirini dinleyebilecek bir cihaza sahip olabilir. Bu konuda herhangi bir denetleme, kısıtlama veya tedbir almayı düşünüyor musunuz? Jandarma ve emniyet birimlerinde kayıt dışı ortam ve telefon dinlemeye yarayacak bolca cihazın olduğu iddiaları doğru mudur? Şu anda telefonu veya iletişimi dinlenen vatandaş sayısı kaçtır? Ya da daha kolay olacaksa dinlenmeyen vatandaş sayısı kaçtır? Şu anda telefonu veya iletişimi dinlenen milletvekili, gazeteci, akademisyen, vali, kaymakam, subay, sayısı ayrı ayrı kaçtır? 'Halkın sesine kulak veren iktidar' tanımını yanlış yorumlamış olma ihtimaliniz var mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler