Kaçak angus çiftliğine yıkım kararı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Yakuplu köyü yakınlarında izin alınmadan kurulan ve hayvanların kötü şartlarda tutulduğu angus çiftliği için Tekirdağ İl Genel Meclisi tarafından yıkım kararı verildi. Çiftlikten yayılan kötü kokulardan rahatsız olan Çorlu halkı geçtiğimiz günlerde bir protesto eylemi yapmıştı.Tekirdağ’ın CHP ve MHP milletvekilleri konuyu meclis gündemine de taşımıştı.

Yayınlanma: 12.01.2012 - 14:45
Abone Ol google-news

Tekirdağ İl Genel Meclisi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Yakuplu köyü yakınlarında izin alınmadan ruhsatsız olarak kurulan angus çiftliği için oy birliğiyle yıkım kararı alındı.
Kararda çiftliğin Tekirdağ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü elemanlarınca 15 Ağustos’ta mühürlendiği anımsatılarak, 6 adet ahır, yem deposu, kantar binası, 2 adet su deposu, kazan dairesi, bakıcı evi, idari bina ve çevre duvarı amaçlı yapıların ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı, yapıların sahibi durdurma tarihinden itibaren bir ay içinde yapılarının uygun hale getirerek veya ruhsat alarak Valilikten mührün kaldırılmasını talep etmediğinden yıkım kararı alındığı bildirildi.

Tekirdağ İl Genel Meclisi’nin kararı uygulanmak üzere İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne gönderildi. Çorlu halkı, Kent Konseyi öncülüğünde 7 Ocak’ta düzenledikeri mitingle hayvanların kötü koşullarda tutuldukları ve çevreye kötü kokular yayan angus çiftiliğini istemediklerini belirtmişti.

Eyleme, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Milletvekili Bülent Belen, CHP’li Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Prof.Dr. Halim Orta ,Prof. Dr. Tamer Dodurka, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orhan Kurtuldu, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur da destek vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler