Kaddafi kuvvetlerinin mermisi Tunus'a düştü

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin attığı iki havan mermisi komşu ülke Tunus topraklarına düştü.

Yayınlanma: 19.04.2011 - 09:22
Abone Ol google-news

Görgü tanıkları ve askeri kaynaklar, Kaddafi kuvvetlerinin attığı iki havan mermisinin Tunus'un en güneyindeki Libya ile sınırında bulunan Dehiba bölgesine düştüğünü ve büyük gürültüyle patladığını, patlamaların halkta panik yarattığını belirttiler.

Askeri kaynaklar, Tunus'a sığınmaya çalışan muhalifleri kovalayan Kaddafi kuvvetlerinin yakınlardaki yüksek noktalardan açtığı ateş üzerine havan mermilerinin Tunus tarafına düştüğünü belirtirken, teyit edilemeyen bilgilere göre bu ateş bir kişinin ölümüne neden oldu.

Dehiba sınır kapısı, Kaddafi kuvvetlerinin birkaç gündür Yefren kenti gibi ağır bombardıman altında tuttukları Libya'nın Nalut kentine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor.

Bölge sakinleri, son 48 saatte Nalut ve Yefren'de 100'den fazla insanın öldüğünü belirttiler.

 

NATO uçakları komuta kontrol sistemini vurdu

NATO, uçaklarının dün gece Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin komuta kontrol sistemlerini vurduğunu bildirdi.

Resmi El Cemahiriye televizyonunun haberinde, "Trablus ve Sirte bugün erken saatlerde sömürgeci haçlı saldırganlığının bombardımanına maruz kaldı" denildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, muhalefet birliklerinin organizasyonuna yardım için Libya'ya bir askeri danışmanlar ekibi göndereceklerini bildirdi.

 

Misrata'dan üçüncü tahliye operasyonu başladı

Uluslararası Göç Örgütü, Libya'nın Misrata kentinden üçüncü tahliye operasyonuna hazırlandığını açıkladı. Örgüt sözcüsü Jemini Pandya, İngiltere'nin yardım sözü sayesinde, bugün üçüncü tahliye operasyonunun yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, kuşatma altındaki Misrata kentine yeniden topçu ateşi açtığı bildirildi.

 

 

İtalya'dan açıklama

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin hayatının tehlikede olduğunu belirterek, diğer tüm Libyalılar gibi ona da yardım edileceğini söyledi. Libyalı muhaliflerin kurduğu Ulusal Konsey'in Başkanı Mustafa Abdulcelil ile başkent Roma'da görüşen Frattini, Roma'da mayıs başında yapılacak toplantıda, Libyalı muhaliflerin kontrol ettiği alanlardan dünya piyasasına petrol satılmasına olanak sağlayacak yolların tartışılacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon