Kaddafi, Obama'ya 'oğlum' dedi!

Batılı liderlere mektup gönderen Libya lideri Muammer Kaddafi, "oğlum" diye hitap ettiği ABD Başkanı Barack Obama'ya tavsiyelerde bulundu.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 12:03
Abone Ol google-news

Kaddafi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'a gönderdiği ortak mektupta ise Batılı liderlerin Libya müdahale etmeleri halinde "pişman" olacaklarını söyledi.

Kaddafi Obama'ya hitaben yazdığı mektupta, "Allah korusun Libya ve Amerika birbirileriyle savaşan ülkeler haline gelse bile, sen benim oğlum olarak kalacaksın" dedi.

Libya lideri, Obama'ya karşı diğer liderlerden farklı bir üslup kullandı. Libya hükümet sözcüsünün, gazetecilerin önünde okuduğu mektupta, "İsyancılar Amerikan şehirlerine saldırsa sen ne yapardın? Anlat da senin örneğini takip edeyim" ifadeleri yer buldu.

Muammer Kaddafi, diğer liderlere yazdığı mektupta çok daha sert bir tavır aldı. "Libya'ya müdahale ederseniz pişman olursunuz. Bu ülke sizin değil Libyalılar'ın. İçişlerimize karışma hakkınız yok" dedi.

Kaddafi'nin Batılı liderlere gönderdiği mektuplar, başkent Trablus'ta basın toplantısı düzenleyen Libya hükümet sözcüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler