"Kaddafi Scud Füzesi kullanıyor"

Libya'da Muammer Kaddafi güçlerinin muhaliflere karşı ilk kez Scud füzesi kullandığı ileri sürüldü. Bu iddiayı doğrulayan NATO yetkilileri ise önemli bir tehdit oluşturmadığını belirttiler.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 07:34
Abone Ol google-news

Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, Kaddafi güçleri pazar gecesi Sirte'nin doğusundan fırlattığı Scud füzesiyle Brega'daki muhalifleri vurmaya çalıştı. Haberde, füzenin hedefini yaklaşık 80 kilometre şaşırdığı ve çöle düştüğü bildirildi.

1950'li yıllarda geliştirilen eski Sovyetler Birliği füzeleri olan Scudlar, isabet konusunda başarısız olarak değerlendiriliyor. Eski Sovyetler Birliğinin çok sayıda ülkeye ihraç ettiği Scud füzeleri, 1990'daki Körfez Savaşı'nda eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından da kullanılmıştı.

NATO doğruladı ama...

NATO, Libya lideri Muamer Kaddafi'ye bağlı güçlerin Scud füzesi kullandığını doğruladı ancak bunun önemli bir tehdit oluşturmadığını bildirdi.

NATO sözcülerinden Albay Roland Lavoie, yaptığı basın toplantısında "Scud tipi füzenin yeni bir tehdit oluşturmayacak tarzda bir silahlanma olduğunu" söyledi.

Lavoie, Kaddafi rejiminin daha fazla etkili operasyonel kapasitesi olmadığını, bu tür silahlarla önemli bir operasyonel etki yaratabileceğine inanmadıklarını söyledi.

NATO'nun son aylarda ateş gücünü, Kaddafi'nin Sovyet döneminden kalma Scud füzelerini fırlatma yeteneğini ortadan kaldırmak için kullandığını belirterek, yine de füzenin atılmasının NATO'nun Libya'da faaliyetine devam etmesi gereğinin altını çizdiğini kaydetti.

Amerikan CNN televizyonunun haberinde, Kaddafi güçlerinin pazar gecesi Sirte'nin doğusundan fırlattığı Scud füzesiyle Brega'daki muhalifleri vurmaya çalıştığı, füzenin hedefini yaklaşık 80 kilometre şaşırdığı ve çöle düştüğü bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler