Kaddafi'ye bağlı güçlerden Ukeyla'ya hava saldırısı

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, Ukeyla yakınlarına hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Libya devlet televizyonu ise Zaviye'de Kaddafi yanlılarının yaptığı gösterileri yayımladı.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 11:02
Abone Ol google-news

Görgü tanıkları, Muammer Kaddafi yanlısı güçlerin, Ras Lanuf'un denetimini ele geçirmeye çalışan muhalif güçlerin savaştığı cephelerden birinin doğu ucunda yer alan Ukeyla kasabasının yakınına hava saldırısında bulunduğunu duyurdu. ''Bir motor sesi duydum ve uçağı gördüm'' diye konuşan Muhammed Salih adlı bir görgü tanığı, hava saldırısının kasabanın dışını hedef aldığını belirtti. Ukeyla'da bulunan Reuters ajansının muhabiri de kasabanın yakınındaki bir çölden duman bulutu yükseldiğini kaydetti.

 

Bingazi'de cuma namazı için 15 bin kişi toplandı

Libya'da isyancıların elinde bulunan Bingazi kentinde cuma namazı için toplanan binlerce kişi, Muammer Kaddafi'yi devirmek için yabancı yardımı çağrısında bulundular. İsyancıların kurduğu Libya Milli Konseyi'nin merkezi durumundaki Adalet Sarayı'nın önünde toplanan 15 bin kişi, yabancı devletlere çağrı yaparak, "Demokratik bir ülke olmamıza yardım edin", "Zaviye'yi bombalanmaktan kurtarın" yazılı pankartlar taşıdılar. Pankartlardan birinde muhalifleri tanıdığını açıklayan ve Kaddafi'nin görevinden ayrılması çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'ye teşekkür edildi. Göstericiler, Trablus yönetiminin dışarıda namaza çıkmamaları uyarısına rağmen toplandılar.

 

Devlet televizyonu Zaviye'deki Kaddafi yandaşlarının gösterisini yayımladı

Libya devlet televizyonu, başkent Trablus'un 50 kilometre batısındaki Zaviye kentinin merkezinde Muammer Kaddafi yanlılarının düzenlediği bir gösterinin görüntülerini yayımladı.

Devlet televizyonunun canlı yayın olduğunu savunduğu görüntülerde, Zaviye'nin merkezindeki bir meydanda biraraya gelen ve Kaddafi lehine sloganlar atan yüzlerce kişi yeraldı.

 

El Cezire: Kaddafi güçleri Ras Lanuf'ta rafineri bombaladı

El Cezire televizyonu, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin doğudaki petrol kenti Ras Lanuf'ta bir rafineriyi ve yerleşim bölgesini bombaladığını bildirdi. El Arabiya televizyonu da hükümete bağlı askerlerle isyancılar arasında kentin kontrolü için şiddetli çatışmaların olduğu Ras Lanuf'un ağır bombardımanla karşı karşıya olduğunu duyurdu. El Cezire ve El Arabiya'nın haberleri henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. İsyancılar sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada Ras Lanuf'ta çatışmaların olduğunu bildirmişti.

 

Çatışmalarda ölenlerin cenazeleri de getirildi

On binlerce Kaddafi karşıtı Bingazili Şüheda Meydanı'nda toplu namaz ve protesto için bir araya gelirken, meydana çatışmalarda hayatını kaybeden bazı gönüllülerin cenazeleri de getirildi. Kent meydanında toplanan on binlerce kişi, cuma namazının ardından Kaddafi aleyhinde sloganlar attı. Kaddafi dönemi öncesinde kullanılan kırmızı, siyah ve yeşil renklerden oluşan Libya bayrakları açan göstericiler, üzerinde Kaddafi karikatürleri bulunan dövizlerin yanı sıra Kaddafi karşıtı pankartlar açtı.

Çatışmalarda hayatını kaybeden bazı gönüllülerin cenazelerinin de getirildiği meydanda, Bingazililer hep bir ağızdan tekbir getirdi ve dua etti. Göstericiler arasında kadınlar ve çocukların da olduğu, bazı göstericilerin havaya ateş açtıkları görüldü.

Öte yandan cuma namazı kılındığı sırada, gönüllülerin elinde bulunan bir savaş gemisi de denizden gelebilecek olası saldırılara karşı tedbir aldı. Namazın ardından, Bingazililerin araçlarıyla kent meydanından toplu halde ayrılmaya başlamasıyla birlikte trafik kilitlendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler