Kadıköy'de maaşları ödenmeyen inşaat işçileri direnişe geçti

İstanbul Kadıköy'de İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıkları için şantiye önünde direniş başlattı.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 11:07
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'nde İnşaat-İş Sendikası'na üye olan Evril İnşaat işçileri, 4 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla şantiye önünde direniş başlattı.

İleri Haber'den Berkay Sağol'a konuşan işçiler "Sözleşmeyi yaptığımız Area İnşaat adındaki taşeron firma ücretlerimizi vermeden ortadan kayboldu. Daha önce paramızı alamadığımız için işi yarım bıraktık. Ana firma olan Evril İnşaat, 'işi tamamlayın ücretlerinizin kefili biziz' dedi. Ana firmanın bu sözünden sonra biz işimizi devam ettirdik. Bugün inşaatı tamamladıktan sonra mesai bitiminde maaşlarımızı talep ettik. Bize gidip taşeron firmadan isteyin dediler. Bunun üzerine biz de eylem başlattık. Eylemimizi ücretlerimizi alana kadar devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Çevre halkın da destek daynışma gösterdiği direniş için işçiler "Maaşlarımızı alamazsak Pazartesi gününden itibaren yataklarımızı buraya getirerek eylemimizi 7 gün 24 saat burada devam ettireceğiz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler