Kadın cinayetleri protesto edildi

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu üyesi bir grup, kadın cinayetlerini protesto etti.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 13:46
Abone Ol google-news

Pankart ve eşleri tarafından öldürülen bazı kadınların resimlerini taşıyan grup, Sabri Yalım Parkı'nda toplandı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Şefkat Kapısı Kocaeli İl Temsilcisi Reyhan Balcı, devletin, hayati yönden risk altındaki kadınları koruması gerektiğini, aksi takdirde kadın cinayetlerine devletin ortak olacağını öne sürdü.

Türkiye'de kadına şiddet ve cinayet olaylarının bir numaraları terör haline geldiğini ifade eden Balcı, ''Günlük ortalama 3-4 kadının öldürüldüğü, yüz binlerce kadının her gün şiddet gördüğü, yaralandığı, yüz binlercesinin hastanelerde tedavi altına alındığı ülkemizde bu sorunu çözecek önerilerin uygulanması, risk altındaki kadınların ve ailelerinin hayatlarının kurtarılması bakımından büyük önem taşımaktadır'' diye konuştu.

Ailenin Korunmasına Dair Kanun'un şiddet mağduru kadınları korumaktan uzak olduğunu iddia eden Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şiddet mağduru kadın mahkemeye başvurması ile mahkeme şiddet uygulama potansiyeli olan ilgili kişiye, eşine yaklaşmama, evine gelmeme gibi kararlar verebiliyor. Bunlar kadını korumaktan çok, kadına yaklaşmama ve rahatsızlık vermeme gibi kararlardır. Böyle bir kararda bile koca kadının evine gelebiliyor. Koca, kadına iş yerinde ya da sokakta saldırıp öldürebiliyor. Bu nedenle kadınlara 24 saat ev ve iş yerinin çevresinde, gidiş geliş güzergahlarında ve yaşam alanlarında, öldürülme riski ortadan kalkıncaya kadar yakın koruma sağlanmalı. Şiddet uygulayanlar tutuklu yargılansın, cezalar ağırlaştırılsın ve cezalarda tahrik indirimi kaldırılsın. Kadınları korumayan emniyet yetkilileri, hakimler ve savcılar cezalandırılsın.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler