"Kadına karşı şiddeti önlemede bir eksiklik yok"

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadına karşı şiddeti önleme konusunda Türkiye'nin mevzuat açısından herhangi bir eksikliği olmadığını söyledi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.09.2009 - 19:10

İtalya'nın başkenti Roma'da kadına karşı şiddetin ele alındığı uluslararası konferansta oturum başkanlığını üstlendiği panelde konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'nin kadına karşı şiddeti önleme amacıyla yaptığı yasal değişiklikler hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
''Ülkemizin mevzuat açısından herhangi bir eksiği yok'' diyen Kavaf, ''Şu anda, yasal tedbirlerin uygulamaya yansıtılması için olmazsa olmaz koşullardan olan toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın oluşması, kurumsal yapıların nitelik ve nicelik olarak yeterli düzeye getirilmesi çalışmalarına ağırlık veriyoruz'' diye konuştu.
 

Kavaf, yaşamın türlü boyutlarıyla ortaya çıkan şiddet olgusunu, ''Toplumsal ve insani gelişmenin yanısıra sağlıklı bir sosyal çevrenin oluşması ve sürdürülmesinin önündeki en önemli engel'' olarak gördüklerini belirterek, ''Hükümetimiz, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesini benimsemiştir'' dedi.
 

Uluslararası kuruluşların temel insan haklarını dünyanın her yerinde uygulanabilir kılmada önemli roller üstlendiğine değinen Kavaf, ''Özellikle kadının insan hakları ve kadına karşı şiddetin önlenmesi projelerinde uluslararası organizasyonların önemi büyüktür'' diye konuştu.
 

Kavaf, G-8'lerin dönem başkanı İtalya'ya, Roma'da kadına karşı şiddeti konu alan uluslararası bir toplantı düzenlemesinden dolayı da teşekkür etti.
 

Uluslararası hukukun belirlediği evrensel normların yerel ve kültürel özelliklere göre uygulanabilir duruma getirilmesinin önemine işaret eden Kavaf, ''Ülkelerin bu kararları makro plandan mikro düzeye uygulama yetenekleri önem arzetmektedir. Bu noktada yerel uygulamalardaki tecrübelerin bugünkü gibi toplantılarla uluslararası düzeyde paylaşılmasının altını çizmek istiyorum'' dedi.
 

Kavaf, oturum başkanlığını yaptığı ''Uluslararası Kuruluşların ve Uluslararası Hukukun Rolü'' başlıklı panelde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a kadının gelişimi konusunda özel danışmanlık yapan Rachel Mayanja, Kanada'nın eski adalet bakanlarından Prof. Dr. Irvin Cotler ve İtalya'daki Fırsat Eşitliği Bakanlığı yetkililerinden Yargıç Simonetta Matone'ye de söz verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler