Kadınlar, Bakanlık önünde eylem yaptı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ''kadına yönelik şiddet yasasının uygulanması'' talebiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme öldürülen kadınların aileleri de destek verdi.

Yayınlanma: 29.05.2012 - 13:19
Abone Ol google-news

Platform üyeleri, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde pompalı tüfekle öldürülen Kader Demiroğlu ile Konya'da eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Dilber Yılmaz'ın aileleriyle Bakanlık önüne geldi.
Aileler, ellerinde ölen kızlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.

Platform temsilcisi İlke Acar, burada yaptığı açıklamada, her gün birkaç kadın cinayeti haberinin alındığını söyledi.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un çıkarılmasından bu yana 3 ay geçtiğini ifade eden Acar, bunun kazanım olduğunu belirtti.

Acar, ancak yasanın çıkmasına rağmen halen pek çok kadının polis ve savcılığa yaptığı başvuruların yanıtsız bırakıldığını ve gerçek bir uygulamanın yapılmadığını savundu.

Artık kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasının yetmediğini dile getiren Acar, öldürülmeden önce büyük mücadele vererek yetkililere giden kadınların başvurularını işleme koymayanların da suçlu olduğunu kaydetti.

Yasanın uygulanmasını isteyen Acar, Bakanlık yetkilileriyle görüşerek ''kadınları neden korumadıklarını'' soracaklarını söyledi.

Öte yandan, basın açıklaması sırasında Dilber Yılmaz'ın babası Fikret Keskin, gözyaşlarını tutamadı.

Platform üyeleri ile aileler, daha sonra Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ile görüşmeye geçti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler