Kadınlar 'mikro kredi' ile hayata tutunuyor

Mersin Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından, iş kurmak isteyen kadınlara verilen ''Mikro Kredi'' desteği devam ediyor. Bu çerçevede 44 kadına daha kredi verilirken, kullanılan kredi sayısı 708'e, ilk kez kredi kullanan kadın sayısı ise 574'e ulaştı.

Yayınlanma: 08.04.2010 - 11:42
Abone Ol google-news

Mersin'de kadınların, ''kendi ayakları üzerinde durmalarını ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıyı artırmak'' amacıyla 2007 yılının Haziran ayında başlatılan ''Yoksullar İçin Mikro Kredi Projesi'' (YİMİK) kapsamında kredi kullanan kadın sayısı her geçen gün artıyor. Vali Hüseyin Aksoy, valilik toplantı salonunda düzenlenen kredi dağıtım töreninde, başlattıkları proje ile kadınların kendilerini geliştirmelerini, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak konuma gelmelerini ve güven duygularının gelişmesini amaçladıklarını söyledi. Bu amaçla başlattıkları uygulamanın kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de sürdürüldüğüne işaret eden Aksoy, ''Bugüne kadar kullanılan kredi sayısı 708'e, ilk kez kredi kullanan kadın sayısı ise 574'e ulaştı. İlçe bazında ise Erdemli'den 40, Mut'tan 31, Çamlıyayla'dan 10, Gülnar'dan 30 ve Silifke'den de 5 kadın krediden yararlandı'' dedi.

Kadınların mikro kredi alarak kendi işlerini kurmalarını ve istihdam sağlamalarını da önemsediklerini belirten Aksoy, şöyle konuştu: ''Verilen kredinin yanı sıra kadınlara çeşitli ekonomik anlamda gelir sağlayacağına inandığımız meslek kurslarını Halk Eğitim Müdürlükleri, İş-Kur ve diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde düzenliyoruz. Bugüne kadar kredi alan kadınlardan 44'ü kent merkezinde, 2'si Erdemli'de ve 8'i de Özel İdare İş Geliştirme Merkezi'nde kendi işlerini kurdu. İki kadın da KOSGEB'den 4 bin TL hibe desteği aldı. Bir kadın ise Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında iş yeri açmak için kredi kullandı.''

Kadınlardan sınırlı kalmamalarının ve kendilerini geliştirmelerini isteyen Aksoy, ''Kadınlarımızın mikro krediden daha fazla yararlanmaları adına bundan sonra yapacakları çalışmalar oldukça önem taşıyor. Kredi alan kadınların başarısı diğer kadınlarımıza da örnek oluşturmakta, bu olanaktan yararlanmada onları cesaretlendirmektedir. Bu bakımdan sizlerin başarısı, diğer kadınlarımıza örnek oluşturacaktır'' diye konuştu

TEKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker'in projede kullanılmak üzere İÇEV Vakfı'na 100 bin TL bağışta bulunduğuna dikkati çeken Aksoy, kredi alan kadınları cesaretlerinden dolayı kutladı. Konuşmanın ardından Vali Aksoy, 12'si ilk kez, 17'si ikinci kez ve 5'i de üçüncü kez kredi alan 44 kadına biner liralık çeklerini verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler