'Kadınlara sunulan hak sınırlanamaz'

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, ''Kadına sunulan hak, sosyal hizmetlerden yararlanma hakkıyla sınırlanamaz'' görüşünü ifade etti.

Yayınlanma: 09.06.2011 - 08:36
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, kadından sorumlu Devlet Bakanlığı'nın yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kadın erkek eşitliği sorununun çözümünün, iktidarların bu sorunu temel politika olarak içselleştirmeleri, devletin tüm plan ve programlarına temel almaları ve bu temel üzerinden çözüm üretmeleriyle mümkün olduğunu belirtti.

Kadınların, kadından sorumlu Devlet Bakanlığı ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısının güçlendirilmesini desteklediklerini hatırlatan Sarıhan, şunları kaydetti:
''Ancak sorunun genel müdürlük düzeyinde çözülmesinin yeterli olmadığına vurgu yaparak, bağımsız bir kadın bakanlığı ve tüm bakanlıklarda kadına özel birimlerin oluşturulması talebini yükseltmişlerdir. Gerçek ve gereksinimler böyleyken bugün kadın sorunun salt bir aile ve sosyal hizmetler sorunu olarak ele alınmış olması, özünde kadının eşitlik mücadelesinin yok sayılmasıdır. Kadına sunulan hak, sosyal hizmetlerden yararlanma hakkıyla sınırlanamaz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon