Kadınlardan müftüye cevap: Sana ne!

Zonguldak Kadın Platformu, il müftüsü Rüstem Can’ın kadın düşmanı açıklamalarına karşı bugün (30 Haziran) Madenci Anıtı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 30.06.2018 - 20:35
Abone Ol google-news

Rüstem Can’ın “Bayanlar, vücudunu başka bayanlar görmeyecek şekilde denize girmesi lazım. O tesettüre bürünmesi lazım bayan da olsa” sözlerine tepki gösteren Zonguldaklı kadınlar “Bedenimiz ve hayatımız bizimdir” dedi.

Zonguldak Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Funda Kaya şöyle konuştu:

Buradan kadın düşmanlarına hatırlatıyor, bedenimize saldıranları uyarıyoruz. Kadınların bedenlerini denetim altına almaya çalışan erkek egemen söylemlere karşı bir kez daha söylüyoruz, bedenlerimizi yönelik bu saldırılara sessiz kalmayacak, daha önce olduğu gibi kadın düşmanlarından hesap soracağız. Erkek egemen sistemi, gerici kadın düşmanı sistemi ve uygulayıcılarına karşı sözümüz nettir, bu hayat bizim. Tecavüzlere, kadın bedenini diline dolayan gericilere bırakacak hayatlarımız yok.

Zonguldaklı kadınlardan müftüye: “Sana ne!”
“Kimse kadınların ne giyeceğine, nasıl giyineceğine nasıl yaşayacağına karar veremez” diyen Kaya, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Şimdi plajdaki kadınlar yüzünden martılar gibi kayalardan atlamak zorunda kalan Zonguldak müftüsü ve tüm kadın düşmanlarına soruyoruz. Ailede sokakta, Kamusal alanda, fiziksel, duygusal, psikolojik ve cinsel şiddet uygulayarak kadınları tutsak edeceksiniz öyle mi? Kadınları, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, ailede, sokakta, Yasada, dilde, düşüncede erkek şiddetini üretenlerin hocasına, kocasına sopasına itaat ettireceksiniz öyle mi?

Gerici, yobaz söylemlerimizin karşısında itaat yok kadınlar var! Bedenimiz bizimdir, hayatımızdan bedenimizden elinizi çekin! Bizim buradan Zonguldak müftüsüne söyleyecek tek bir sözümüz var: Sana ne!

Kaynak: Sendika.Org

<haber-dikey:1012431>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler