"Kafes'te TSK yargılanmıyor"

''Kafes Eylem Planı'' davasının bugünkü duruşmasında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma başladığında, mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Bu davada TSK yargılanmıyor. TSK, hepimizin göz bebeğidir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlardır" dedi.

Yayınlanma: 17.06.2010 - 07:52
Abone Ol google-news

‘Kafes Eylem Planı’ davasının ikinci duruşmasında amiraller ifade verdi.

Emekli koramiral Feyyaz Öğütçü, Ergenekon davasını yurtdışından 3. bir gücün yönlendirdiğini söyledi. TSK'den ihraç edilen bazı subayların da bu tertibin içinde olduğunu savunan Öğütçü, Hrant Dink, Rahip Santoro ve Zirve Yayınevi cinayetlerine çok üzüldüğünü söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma başladığında, mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Bu davada TSK yargılanmıyor. TSK, hepimizin göz bebeğidir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlardır" dedi.

Daha sonra eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü savunmasını yaptı. Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren 3. güç olduğuna inandığını belirten Öğütçü, "Bu komploları hazırlayan 3. güç, çok iyi organize olan, yurtdışında irtibatı olan, TSK’dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum" dedi.

“Komplo olduğunu anladık"

Koç Müzesi’ndeki denizaltıda bulunan patlayıcaların1960’lı yıllara ait patlaması dahi şüpheli olan malzeme olduğunu ifade eden Öğütçü, "Bir süre sonra Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz, patlayıcılar ile ilgili soruşturma yapılıp yapılmadığını sordu. İşte o zaman bir komplo kurulduğunun farkına vardık" dedi.

Polislere astsubay

Öğütçü, "Olaydan sonra müzeye gelen polisleri takip ettirdim. Bu polisler ile görüşen astsubay kısa süre sonra emekliye ayrıldı. Bu polisler ile astsubayın da bu tertibin içinde olduğunu sanıyorum" şeklinde konuştu.

“Çok ağır bvir iftira"

Savunmasına "Suçsuzluğumu kanıtlamak için burdayım" diye başlayan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ise, “Terör örgütü üyesi olarak itham edilmek ve mahkemenin huzuruna sanık olarak gelmek bana ve kurumuma çok ağır bir iftiradır" dedi.

Sağdıç, hukuki süreci işleteceklerini ve komplo kuranları bu süreçte ortaya çıkaracaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler