Kahire'deki çatışmalar: 300 yaralı

Mısır'daki askeri iktidara muhalif göstericiler ve Savunma Bakanlığı çevresindeki askerler arasında dün çıkan çatışmalarda yaralı sayısının 300'e yaklaştığı bildirildi.

Yayınlanma: 05.05.2012 - 14:15
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı, yaralı sayısının 296 olduğunu, bu kişilerden 131'inin hastanede kontrol altına alındığını belirtti. Askeri bir kaynak, askeri mahkemenin, 300 kişinin 15 gün süreyle göz altına alınmasına karar verdiğini belirtti. Göz altına alınanlar arasında 9 gazeteci bulunuyor.

Kaynak, yapılan sorgulamaların ardından, gözaltına alınanların, ordu mensubu subay ve askerlere karşı saldırganlık, askeri bölgede toplanma ve silahlı güçlerin görevlerini yapmalarını engellemekle suçlandıklarını kaydetti. Bu kişilerin suçlamaları reddettikleri belirtildi.

Öte yandan, bölgede bugün itibariyle durumun sakin olduğu bildirildi. Öte yandan, yönetimdeki Yüksek Askeri Konsey'in Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin, olaylar sırasında ölen bir askerin Kahire'de düzenlenen cenaze törenine katıldığı belirtildi. Bölgede bu gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Çatışmalarda 2 kişinin öldüğü açıklanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler