Kahramanmaraş'ta insanlık dramı

Kahramanmaraş'ta, elektriği ve suyu olmayan tek odalı kulübede oğluyla birlikte yaşam mücadelesi veren 37 yaşındaki sara hastası Fadime Boz, kendine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 14:57
Abone Ol google-news

İmkansızlıklar içerisinde çırpınan aile, beton zemine serdikleri döşek üzerinde uyuyup, geceleri ise kulübenin dışında ateş yakarak ısınıyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Kanuni mahallesinde yaşayan Fadime Boz, elektrik ve suyu olmayan tek odalı kulübede 11 yaşındaki oğlu Cüneyt ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor. 2 yıl önce hasta eşi Hurşit Göçer'i kaybeden talihsiz kadın, bir yandan sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yandan da imkansızlıklar içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor. Geceleri, sokaktan topladığı tahta parçalarıyla ateş yakarak ısınan anne ve oğlu mum ışığının aydınlattığı kulübede komşuların verdiği yemeklerle karnını doyuruyor.

İmkansızlıklar yüzünden okul gitmeyen Cüneyt ise okula duyduğu özlemi isli duvarlara yazdığı harflerle gidermeye çalışıyor.

"OĞLUM DA, BEN DE ÜŞÜYORUM"

Kendini ifade etmekte güçlük çeken Fadime Boz ise "Adım Fadime, oğlanda, bende üşüyorum, ikimizde hastayız, yemek yapamıyorum sabahtan beri açız, komşular yemek getiriyor. Eşim öldü, hastaydı." diye bildi.

MAHALLE SAKİNİ: DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKSIN

Mahalle sakinlerinden Ali Konar, ailenin yıllardan beri bu şekilde yaşadığını söyledi. Fadime Boz'un sara hastalığının yanı sıra yüzünün yandığını ve konuşamadığını ifade eden Konar, "Bu aileyi yıllardan beri her zaman görüyorum. Kendisinin mağduriyetinin yanı sıra psikolojik sorunları olduğunu da gördüm. Kendisi sara hastası, burada maddi yardım yapılsa bile kendisini ifade edemiyor, bunun önce psikolojik tedavisinin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda yanında küçük çocuğu da çok perişan, okula da gitmiyor, onunda konuşma problemi var. Bunlara devletimizin sahip çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.

ERKAN: EŞİ ÖLDÜKTEN SONRA SAHİPSİZ KALDI

Mahalle sakinlerinden Sami Erkan da kadının eşi öldükten sonra sahipsiz kaldığını, derme çatma kulübede soğukta sabahladıklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler