Kalite tescili

Doğuş Eğitim Kurumları'nın tüm okulları, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) tarafından akredite edildi.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 09:23
Abone Ol google-news

Doğuş Eğitim Kurumları’nın dünya standartlarında eğitim-öğretim yapıldığı tescillendi. Doğuş Eğitim Kurumları, “tüm okulları aynı anda CIS akreditasyonu alan Türkiye’deki tek eğitim kurumu” olma başarısını gösterdi. Doğuş Anaokulları ise CIS akreditasyonu elde eden Türkiye’deki iki okuldan biri oldu. 

Doğuş Eğitim Kurumları bünyesindeki tüm okullar; Doğuş Acıbadem Anaokulu, Doğuş Çamlıca Anaokulu, Doğuş İlköğretim Okulu, Doğuş Anadolu Lisesi ve Doğuş Fen Lisesi 4 Haziran 2010 tarihi itibariyle, CIS tarafından “koşulsuz olarak” akredite edildi. Doğuş Eğitim Kurumları’nın 36 yıldır sürdürdüğü başarılı çizgisi, “uluslararası kalite belgesi” kabul edilen CIS akreditasyonu ile ödüllendirilmiş oldu.

1970 yılında kurulan Avrupa Uluslararası Okullar Birliği (ECIS), 2003 yılında akreditasyon servisini CIS’e devretti. Bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CIS’ın, 110 ülkede 650’yi aşkın üyesi ve 295 kadar akredite olmuş okulu mevcut. Türkiye’de ise bugüne kadar 12 eğitim kurumu CIS tarafından akredite edilmişti.

Doğuş Eğitim Kurumları kurucusu ve Genel Müdürü Doğu Gözaçan, Doğuş Eğitim Kurumlarının CIS tarafından akredite edilme başarısını göstermesiyle, kurumun eğitim programlarından yönetimine kadar her alanda uluslararası eğitim verdiğinin belgelendiğini söyledi. Gözaçan, şunları kaydetti: 

“Büyük önderimiz Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmak ancak eğitim düzeyimizin gelişmiş ülkeleri yakalaması ile mümkündür. Doğuş Eğitim Kurumları’nın mazisi 36 yıldır. Birçok başarıya imza attık, çok ödüller aldık. Başarılarımız Doğuş Eğitim Kurumları’na emek veren değerli yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz sayesindedir. Eğitim-öğretimi yalnızca ulusal sınavlara endekslemeden, öğrencinin her alanda tam bir birey olarak yetişmesini ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim almasını amaçlamaktayız. Bu bağlamda yaptığımız çalışmalarda akreditasyon bir araçtır. Sürekli gelişime açık olan Doğuş Eğitim Kurumları, eğitim-öğretim kalitesini arttırmaya devam edecektir.”

Doğuş Eğitim Kurumları’nın müdürleri ise CIS akreditasyonunun Doğuş  Eğitim Kurumları’nın sürekli değerlendirilmesini beraberinde getireceğine ve bunun da okulların gelişimine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“CIS akreditasyonu almak, öğrenci merkezli bir eğitim yaptığımızı gösterir. Eğitim felsefemizin bireyi her yönden geliştirmeyi kapsadığı, nesnel değerlendirme yapıldığı, kapılarımızın okul dışından gelecek denetçilere her zaman açık olduğu, ders ve ders dışı başarılarımızı sürekli daha yukarıya taşımayı hedeflediğimiz ve sürekli olarak gelecekteki gelişimimizi tasarladığımız belgelenmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler