Kanada hapishanelerindeki AIDS oranı Afrika'dan fazla

Kanada hapishanelerinde yapılan ve sonuçları yeni açıklanan bir araştırma, AIDS ve Hepatit C'nin mahkumlar arasında salgın haline geldiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 25.04.2010 - 21:03
Abone Ol google-news

Kanada Cezaevleri Yönetimi, araştırmayı 3 bin 370 mahkumla yüz yüze, Kanada HIV/AIDS Legal Network isimli sivil toplum örgütü ile ortak yaptı.

Araştırma ile ilgili bilgi veren Kanada HIV/AIDS Legal Network Analiz Grubu Başkanı Sandra Ka Hon Chu, "Katılımcıların yarısı, bağımlısı oldukları uyuşturucuyu, birbirlerinin kullandığı enjektör ya da iğnelerle aldıklarını bildirdi. Bu kişilerin üçte biri de AIDS, Hepatit C ya da başka bir bulaşıcı hastalığa sahip. Bir başka deyişle Kanada hapishanelerindeki AIDS oranı, hastalığın en yaygın olduğu Sahraaltı Afrikası bölgesindeki ülkelerden 15 kat fazla. Kanada hapishanelerindeki Hepatit C oranı ise, ülke ortalamasının tam 39 katı" dedi.

Kanada Tedavi Aksiyon Konseyi'nin mahkumları temsil eden üyesi Greg Simmons ise bir enjektörün en az 10 değişik mahkumca kullanıldığını belirtti. Hükümetin, milyonlarca dolara mal olacağı gerekçesiyle çözümüne yanaşmadığı sorunun, giderek daha da içinden çıkılmaz hale geleceğini kaydeden Simmons, en azından eczacılık sisteminde ufak bir değişiklik yapılarak, çözüm için başlangıç oluşturulabileceğini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler