Kanada'da dev tarama

Dünya sağlık tarihinin en uzun süreli kanser araştırması, Kanada'nın Alberta eyaletinde 2012 yılının Mart ayında başlayacak.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 08:27
Abone Ol google-news

''Tomorrow Project (Yarın Projesi)'', 50 yıl sürecek ve 2062'de tamamlanacak. Bu sürede Kanada genelinde yaşları 35 ila 69 arasında değişen ve o ana kadar hiç kanser teşhisi konulmamış 300 binin üzerinde Kanadalı hasta ile birebir görüşülecek. Birçok özelliği ile rekorlar kırması beklenen araştırma için 50 bin gönüllü aranıyor. Özellikleri araştırma için uygun olan 50 bin gönüllünün sağlık durumları, 50 yıl boyunca uzmanlarca izlenecek.
Proje uzmanlarından Dr. Elizabeth McGregor, Alberta genelinden şu ana kadar 8 bin kişinin gönüllü olmak için başvuruda bulunduklarını söyledi. Sadece Alberta'da bu yıl 6 bin 200 kişinin kanserden ölmesinin ve 15 bin 900 da yeni kanser vakasının rapor edilmesinin beklendiğini kaydeden Dr. McGregor, araştırmanın kanser konusunda birçok karanlık noktayı aydınlatacağını belirtti.

Aynı zamanda Proje Başkanı da olan Alberta Sağlık Hizmetleri CEO'su Stephen Duckett ise ''araştırmada kanserin sebeplerini anlamaya çalışacağız. Bunu başardığımızda, insanları kanserden korumanın daha da kolay hale geleceğine inanıyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler