Kapadokya'ya talep var, yer yok

Türkiye'nin peribacaları ve balon turlarıyla önemli turizm merkezi Kapadokya'ya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle yerli turistlerin talepleri arttı, ancak konaklama merkezlerinde yabancı turist yoğunluğu nedeniyle yer kalmadı.

Yayınlanma: 05.05.2011 - 13:39
Abone Ol google-news

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, 19 Mayıs tatili nedeniyle yerli turistlerin Kapadokya turlarına büyük ilgi gösterdiklerini, ancak bölgede yoğun bir yabancı turist hareketliliğinin yaşanmakta olduğunu söyledi.

Bölgedeki turistik konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Demir, bu oranın yüzde 90'ını yabancı turistlerin, sadece yüzde 10'unun ise yerli turistlerin oluşturduğunu vurguladı. Yabancı turist yoğunluğu nedeniyle iç pazara yer veremediklerinden yakınan Demir, ''Özellikle 19 Mayıs tatili için iç pazardan çok talep alıyoruz. Ancak bu taleplere, bölgedeki yoğunluk nedeniyle cevap veremiyoruz. Konaklama merkezlerimizde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı'' dedi.

Kapadokya bölgesi, 92 sit alanı içinde yer alan peribacaları, yaklaşık 400 kilise ve şapeller, yeraltı şehirleri, balon turları ve butik otelleriyle özellikle yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler