Kar, Doğu'da 1065 köy yolunu kapattı

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Doğu Anadolu Bölges'inde 1065 köy yolunun merkezlerle karayolu bağlantısı kesildi. Kar nedeniyle Erzurum, Iğdır ve Muş'ta okullar bir gün tatil edildi, kar tatiline en çok öğrenciler sevindi.

Yayınlanma: 31.12.2015 - 12:49
Abone Ol google-news

İl Özel İdare Genel Sekreterlikleri ile Büyükşehir Belediye başkanlığından alınan bilgiye göre, Muş'ta 365, Ağrı'da 351, Erzurum'da 223, Erzincan'da 75 ve Iğdır'da 51 olmak üzere toplam 1065 köy yolu kardan ulaşıma kapandı. Kırsal alandaki ulaşım sorununu gidermek için karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Doğu Anadolu'da etkili oldu. Kar kalınlıkları Muş'ta 54, Erzurum'da 28, Ağrı'da 23 ve Iğdır'da 7 santimetreye ulaştı. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise, Sarıkamış'ta 21, Palandöken'de 72, Konaklı'da 80 santimi geçti. Kar yağışı ile birlikte bölge hava sıcaklıklarında da önemli düşüş kaydedildi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesinde 19.9, Ardahan, Erzurum'da 12, Kars'ta 10, Ağrı'da 8, Erzincan, Muş'ta 5, Iğdır'da 2 dereceyi buldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum, Iğdır ve Muş'ta genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime 1 gün süreliğine ara verildi. Ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi de yoğun kar nedeniyle tatil edildi. Kar tatili Yılbaşı tatili ile birleştirildiği için bu ilerde eğtim- öğretime 4 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Öte yandan kar yağışı, THY'nin Ağrı-İstanbul uçak seferinin de iptal edilmesine neden oldu. THY'nin bölgedeki seferleri, gecikmeli olarak yapılıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler