'Karadeniz'den barış çağrısı

Aralarında Kadir İnanır, Nejat İşler ve Nuray Mert’in de bulunduğu Karadenizli ünlü simalar “Biz Barış İstiyoruz” bildirisiyle çözüm sürecine dönülmesini istedi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ‘tatilde’ olan TBMM’yi toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 15.08.2015 - 00:43
Abone Ol google-news

Bir grup Karadenizli aydın, çatışmalara son verilerek, bir an önce çözüm sürecine geri dönülmesi için “Biz Barış İstiyoruz” başlıklı bildiri yayımladı. Oyuncular Kadir İnanır, Nejat İşler ve Sadi Celil Cengiz, sinemacı Barış Pirhasan, gazeteci Nuray Mert ve müzisyen Ayşenur Kolivar’ın da aralarında bulunduğu Karadenizli aydınlar, ortak bir bildiri yayımlayarak “gençlerin hayatını söndüren, ailelerin yüreğini dağlayan savaş planlarına hayır” dedi.

Savaş isteyenlerin; dinsel, mezhepsel bölücülüğün yanında bölgeler arasında da düşmanlık yaratmaya çalıştığı belirtilen bildiride şöyle denildi: “Biz biliyoruz ki, bu savaşta yine cefakâr anaların yüreği yanarken, ölen gençlerin isimleri Karadeniz Sahil Yolu boyunca yeni üstgeçitlere yazılacak” denildi. Çözüm sürecine tekrar dönülmesi çağrısı yapan aydınlar, “Artık yeter! Gençlerimizin hayatını söndüren bu savaş planlarına hayır diyoruz. Birilerinin saltanatı için gençlerimizin feda edilmesine ve ülkemizin şiddet sarmalında boğulmasına hayır diyoruz. Uzlaşma, diyalog ve barış mesajı veren 7 Haziran seçimlerinin çağrısına uyulsun istiyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler