Karbonmonoksit 3 can aldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yatak odalarına kap içinde koydukları odun kömürüyle ısınmaya çalışan çift, zehirlenerek öldü. Kocaeli'nin Derince ilçesinde de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 28.01.2010 - 10:29
Abone Ol google-news

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yatak odalarına kap içinde koydukları odun kömürüyle ısınmaya çalışan çift, zehirlenerek öldü. İlçe merkezine 8 kilometre uzakta, dağlık bölgede bulunan Dömez köyünde karbonmonoksitten zehirlenme ihbarı üzerine 112 Acil Servis ekipleri yola çıktı.

İnegöl-Dömez yolunda kar kalınlığının 30 santimetreyi bulması nedeniyle sağlık ekipleri, gazeteciler ve güvenlik güçleri, yaklaşık yarım saat mahsur kaldı. İnegöl'den gönderilen kepçe ve köylülerin yardımıyla köye ulaşan ekipler, Şevket (45) ve Naile Buyruk (38) çiftini yatak odasında ölü buldu.

Çiftin, gece üşümemek için salonda yanan odun sobasından çıkardıkları kömürü, bir kap içinde yatak odasına koydukları ve uykuya daldıkları öğrenildi. Buyruk çiftinin, gece salonda yatan ve sabah kalktıklarında anne ve babalarını cansız bulan 3 çocuğu ise büyük şok yaşıyor.

Şevket ve Naile Buyruk'un cesetleri, incelemenin ardından otopsi için ambulansla Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 

Kocaeli

Kocaeli'nin Derince ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kişi öldü. Çınarlı Mahallesi Önder Caddesi'nde oturan Ali Akın'ın 2 gündür görülmemesi üzerine şüphelenen komşuları polis ve 112 Acil Servis ekibine haber verdi. Çağrılan çilingirle kapıyı açan polis ekipleri, Akın'ın cesediyle karşılaştı.

Yapılan ilk incelemede Akın'ın sobadan sızan karbonmonoksit gazından öldüğü belirlendi.
Ailesini İstanbul'daki yakınlarına gönderdiği bildirilen Akın'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler