Kargo gemisi Antalya açıklarında battı

İstanbul'dan Mersin'e gitmek üzere hareket eden rulo sac yüklü kargo gemisi Antalya açıklarında ambar bölümünden su alarak batmaya başladı.

Yayınlanma: 23.06.2013 - 06:47
Abone Ol google-news

İstanbul'dan sac rulo yükü ile ayrılan 1987 yapımı, 80 metre boyundaki, 1854 grostonluk 'Tayyar Şenkaya 1' adlı gemisinin kaptanı saat 04.15'te 2 no'lu ambardan su almaya başladıklarını ve acil yardım beklediklerini anons etti.

Kaptanı, 11 mürettebatın kendilerini kurtarmak için suya atladığını duyurdu.

Gemilere telsiz ve telefon haberleşmesi hizmeti veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türk Radyo'ya bildirilen bu anons ardından açıktaki tüm gemilere kurtarma çağrısı yapılarak batmaya başlayan geminin koordinatları bildirildi.

Türk Radyo'nun bu anonsu üzerine verilen koordinatlardan su alan geminin Antalya'nın Kumluca İlçesi Mavikent Beldesi Bozburun Mevkii açıklarında olduğu belirlendi. Sahil Güvenlik botları, Antalya'dan harekete geçti.

Bu sırada Kumluca açıklarında bulunan Malta bayraklı 'Gabustan' isimli akaryakıt gemisi, Finike açıklarında bulunan 'Akar' isimli bir başka gemi ile Antalya açıklarında bulunan 'Cumhuriyet' isimli savaş gemisi de su alan 'Tayyar Şenkaya 1'e doğru hareket etti.

Acil yardım anonsunun üzerinden 1 saat geçtikten sonra 'Gabustan' isimli akaryakıt gemisi, su alarak batmaya başlayan gemiye yaklaştı ve can yelekleriyle suda kurtarılmayı bekleyen 11 mürettebatı saat 05.15'te aldı.

Batan geminin kaptanı, kurtarma operasyonunun ardından telsiz anonsuyla 'Gabustan' gemisinin kendilerini kurtardığını ancak, su almaya devam eden geminin büyük bölümünün battığını, kısa süre sonra da diğer kalan bölümün sulara gömüleceğini bildirdi.

Bölgeye hareket eden diğer iki gemi ise, 'Gabustan'ın mürettebatı kurtarması ardından kendi rotalarına devam etti.

Saat 06.00 sıralarında ise 'Tayyar Şenkaya 1' adlı kargo gemisi, tamamen sulara gömüldü.

 

Ulaştrma Bakanlığı'nın açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da, Tayyar Şenkaya 1 isimli geminin saat 06.25 itibariyle Antalya açıklarında battığının teyit edildiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler