Karikatür Yarışması Sergisi Işık Üniversitesi'nde

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu XXIX. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Işık Üniversitesi'nde 20 Mayıs 2013 Pazartesi günü (bugün) saat 15:00'da açılıyor.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 09:28
Abone Ol google-news

Yarışmanın Seçiciler Kurulu, 4 Haziran 2012 tarihinde Bodrum Işıl Club’da yaptığı değerlendirmede; Birinciliğe Türk sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh, İkinciliğe Sırbistan’dan Vladimir Stankovski, Üçüncülüğe ise Polonya’dan Pawel Kuczynski’yi değer görmüştü.

 

Seçici Kurul ayrıca; Jose Antonio Costa (Brezilya), Ludo Goderis (Belçika), Musa Gümüş (Türkiye), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Aliyeh Mazaheri (İran), Rodrigo Mıneu (Brezilya), Negin Naghiyeh (İran), Sergey Riabokon (Ukrayna), Raimundo Waldez (Brezilya), Cai Weidong (Çin) ve Bert M.L Witte (Hollanda)’yi Başarı Ödülüne değer görmüştü.

 

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na, düzenlendiği yıllar içinde 136 ülkeden 7.800 sanatçı 70.000 civarı eser ile katılmıştır. Sergi her yıl olduğu gibi açıldığı ilk gündem itibaren Türkiye’nin birçok şehrini dolaşmaktadır. Sergi, 7 Haziran 2013 tarihine kadar gezilebilecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler