Karısını sevgilisiyle basınca dehşet saçtı

Eşine şiddet uygulaması üzerine 2 kez müebbet alan Kadir Ö., karısını sevgilisi ile salonun ortasında sevişirken görünce dehşet saçtı.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 15:03
Abone Ol google-news

2 çocukları olan 30 yaşındaki Meryem ve 32 yaşındaki Kadir Ö. çifti, 2 yıl önce Afyonkarahisar'dan Antalya'ya taşındı. Kepez Ayanoğlu Mahallesi'nde bir ev kiralayan çift arasında bir süre sonra ekonomik nedenlerle kavga çıktı.

Eşine şiddet uygulaması üzerine Kadir Ö.'ye 'evden uzaklaştırma' cezası verildi. Uzaklaştırma cezası sona eren Kadir Ö., evine geri dönmek istedi. İddiaya göre Meryem Ö. kocasını kabul etmedi, çocuklarıyla da görüştürmedi. Eşiyle ayrı yaşayıp bir otelde çalışmaya başlayan Meryem Ö. ile otelde tanıştığı 27 yaşındaki İkram A. arasında duygusal yakınlaşma oldu.

Geçen yıl 4 Ağustos akşamı Meryem Ö. sevgilisini evine çağırdı. Meryem Ö., biri kız 2 çocuğunu uyuttuktan sonra sevgilisi İkram A. ile sevişmeye başladı. Eşinden şüphelendiği için gündüz eve gelip bir odaya gizlenen Kadir Ö., eşiyle sevgilisini salonda sevişirken görünce yanında getirdiği bıçağı İkram A.'nın sırtına sapladı.

Bıçaklı saldırıya yumrukla karşılık veren İkram A., karın ve göğüs bölgesine 3- 4 bıçak darbesi daha aldı. Bu sırada eşi Meryem Ö. ise yardım istemek için çığlık çığlığa evden çıktı. Kısa süre sonra eve dönen Meryem Ö., eşi tarafından 2 yerinden bıçaklandı. Yeniden dışarı kaçan Meryem Ö., karşı sitenin önündeki bir otomobili durdurup saklandı. Peşinden gelen kocası ise araç sahibine namus meselesi olduğunu söyleyip eşini araçtan indirtti. Kadir Ö., eşini yol ortasında karnından ve göğsünden defalarca bıçakladı.

HER İKİSİ DE AĞIR YARALANDI

Vücudunda 6 bıçak yarası olan Meryem Ö. ile sevgilisi İkram A., ağır yaralı halde kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı. Meryem Ö. hastanedeki ifadesinde, İkram ile sevişmediklerini, evde birlikte yemek yediklerini ve çay içtiklerini iddia etti. İkram'ın gömleği kirli olduğu için çıkarıp yıkadığını, bu nedenle üzerinin çıplak olduğunu ileri süren Meryem Ö., bu sırada kocasının bıçakla kendilerine saldırdığını söyledi.

İkram A. ise hastanedeki ifadesinde Meryem Ö. ile 5- 6 aydır tanıştıklarını, aralarında ilişki başladığını, bu yüzden de Meryem'in işten çıkarıldığını söyledi. Meryem Ö. işten çıkarıldıktan sonra da görüşüp ilişkiye girdiklerini söyleyen İkram A., olay günü çocuklar yattıktan sonra sevgilisinin ışığı kapatıp yanına geldiğini söyledi. Kendisinin soyunduğunu, Meryem'in de yarı çıplak olduğunu anlatan İkram A., seviştikleri sırada sırtında bir acı ve sıcaklık hissettiğini, Meryem'in ise kaçtığını söyledi. Fırsatını bulup pantolonunu giyip dışarı kaçtığını anlatan İkram A., ardından 112'yi arayıp yardım istediğini söyledi.

İLK İFADESİNİ YALANLADI

Kadir Ö.'den şikayetçi olduğunu anlatan İkram A., savcıya verdiği ifadede ise ilk ifadesinin bazı bölümlerini reddetti. Polise verdiği ifadesinde sevişirken bıçaklandığını söyleyen İkram A., "Bunlar ifadeye yanlış geçmiş. Olay günü gömleğim kirlenmişti. Meryem gömleği yıkayıp kuruması için asmıştı. Gömleğin kurumasını beklerken uyuyakalmışım" dedi.

ÇOCUKLARIN ODASINDA SAKLANDIM

Olaydan sonra tutuklanan Kadir Ö. ise savcıya verdiği ifadesinde, geçen yıl Ramazan bayramında eşini İkram A.'nın arabasına binerken gördüğünü, bunun üzerine şüphelendiğini anlattı. Kadir Ö., olayın meydana geldiği gün de eşinin evine gidip çocuklarla akşama kadar oturduğunu söyledi. Çocuklara 'Benim evde olduğumu söylemeyin' dediğini anlatan Kadir Ö. şöyle devam etti: "Akşam olunca çocukların odasına gizlendim. Eve önce eşim Meryem geldi. Saat 20.30 sıralarında da İkram geldi. Beraber yemek yediler. Çocuklar benden hiç bahsetmedi. Ben de odadan çıkmadım. Bir süre sonra çocuklar yattı. Salonun da ışıkları söndü. Ancak televizyon açıktı. Ben saat 22.00 sıralarında odadan çıkıp salona geçtim. Yerde eşimle İkram çırılçıplak sevişiyordu. Eşime 'Sen utanmıyor musun çocuklarımız var' dedim. Bunun üzerine İkram kalkıp bana saldırdı, yumruk vurdu, yüzümü ısırdı. Kendimi korumak için bıçağı çıkarıp vurdum. Aramızda epeyce boğuşma oldu. Bıçağı kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Bu sırada eşim evden ayrılmıştı. Ben de çıktım. Eşimi nerede bıçakladığımı hatırlamıyorum." Çiftin çocukları B. ile İ.Ö. de ifadelerinde eve gelen babalarının mutfaktan bıçak alıp İkram A.'ya vurduğunu, evden kaçan annelerini de sokakta bıçakladığını söyledi. Çevre sakinleri de Kadir Ö.nün 'Namus meselesi' diyerek eşini sokakta bıçakladığını kaydetti.

KARAR DURUŞMASINA MERYEM Ö. KATILMADI

Kadir Ö. hakkında 'kasten insan öldürmeye teşebbüs' ve 'yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçundan, İkram A. hakkında ise 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'yaralama' suçundan dava açıldı. Antalya 6'cı Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Kadir Ö., tutuksuz yargılanan müşteki sanık İkram A. ile avukatları hazır bulundu. Meryem Ö. ise duruşmaya gelmedi. Kadir Ö., olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme, meşru müdafaa sınırları içinde Kadir Ö.'yü yaraladığı için İkram A.'nın bu suçtan beraatine karar verdi. konut dokunulmazlığını ihlalden İkram A.'yı 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezayı 10 aya düşürdü ve erteledi. Mahkeme, Kadir Ö.'yü, eşini öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Suç teşebbüs aşamasında kaldığı için cezayı 13 yıla düşüren mahkeme, sanığın eşini ve sevgilisini uygunsuz vaziyette bulduğu için bu suçu gerçekleştirdiği gerekçesiyle, haksız tahrik indirimi yapıp cezayı 3 yıl 3 aya indirdi. Sanığın iyi halinden dolayı da indirim yapan mahkeme, cezayı 2 yıl 8 ay 15 güne düşürdü.

OY BİRLİĞİYLE TAHLİYE

Eşinin sevgilisi İkram A.'yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Kadir Ö., suç teşebbüs aşamasında kaldığı için cezayı 9 yıla indirdi. Yine haksız tahrik indirimi yapıp cezayı 2 yıl 3 aya düşüren mahkeme, bu cezayı da sanığın iyi halinden 1 yıl 10 ay 15 gün'e indirdi. Bu cezanın da ertelenmesine karar veren mahkeme, Kadir Ö.'nün tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak, oy birliğiyle tahliyesine hükmetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler