Kas-İskelet Sistemi Biyomekaniği kitabı yayında

Birçok tıp uzmanı ve mühendisin biraraya gelerek yayınladıkları kitapta elektirik, metalürji ve endüstri müdendisliğinden, biofizik ortopedi ve travmatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyona kadar farklı disiplinlerden 50 uzmanın değerlendirmeleri yer alıyor.

Yayınlanma: 13.08.2009 - 12:31
Abone Ol google-news

Tıp ve mühendislik dallarında hizmet veren uzmanların değerlendirmelerini içeren ''Kas-İskelet Sistemi Biyomekaniği'' adlı kitap yayımlandı.

Kitaba makine, elektrik, metalürji ve endüstri mühendisliğinden, biyofizik, ortopedi ve travmatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyona kadar farklı disiplinlerden 50 uzman, 26 ana başlıkla katkıda bulundu.

Adana Özel Ortepedia Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova Üniversitesinden bir grup akademisyen, Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı, Yrd. Doç. Dr. Kerem Ün ve Prof. Dr. Mahir Gülşen editörlüğünde 2001 yılında çalışmalarına başlanan ancak tamamlanamayan ''Ortopedi Biyomekaniği'' isimli projeyi, ''Kas-İskelet Sistemi Biyomekaniği'' adıyla daha da kapsamlı bir çalışma olarak hayata geçirdi.

Yaklaşık 8 yıl önce merhum Opr. Dr. Cevdet Alptekin ve Prof. Dr. Mişel Kokino'nun çalışmalarına başladığı ancak Kokino'nun ani ölümüyle yazım süreci aksayan kitap, makine, elektrik, metalürji ve endüstri mühendisliğinden, biyofizik, ortopedi ve travmatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyona kadar farklı disiplinlerden 50 uzmanı buluşturdu.

Kitaptan, temel bilimlerden mühendislik bilimlerine, eğitim bilimlerinden sağlık bilimlerine kadar uzanan geniş bir alana ilgisi olanlar yararlanabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler